Skip to content
-
Subscribe to our newsletter & never miss our best posts. Subscribe Now!
  • https://www.facebook.com/
  • https://twitter.com/
  • https://t.me/
  • https://www.instagram.com/
  • https://youtube.com/
Ajans Takip

Ajans Takip için hızlı ve güncel haberler

Ajans Takip

Ajans Takip için hızlı ve güncel haberler

  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
  • ANA SAYFA
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • TANITIM
  • İLETİŞİM
Subscribe
Close

Search

Eğitim

Mücahit Birinci’den AKP’ye Eleştiri: İhraç Sonrası Aydınlanma Yaşadı

By Emre Yıldız
28 Nisan 2026 1 Min Read
Mücahit Birinci’den AKP’ye Eleştiri: İhraç Sonrası Aydınlanma Yaşadı için yorumlar kapalı

Mücahit Birinci, AK Parti’den ihraç edildikten sonra partiye karşı eleştirilerde bulunarak dikkatleri üzerine çekti. 28 Nisan 2026’da yapılan açıklamalarda, Birinci, İBB Borsası iddialarının ardından partiden ayrıldığını ve o günden bu yana sürekli olarak AKP’yi yönlendirmeye çalıştığını ifade etti. Partisi içindeki uygulamalara karşı bir ses çıkarmayan Birinci, ihraç sonrası sosyal medya platformlarında eski partisine sık sık uyarılarda bulunuyor.

Birinci, Euronews’e verdiği röportajda, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutukluluğuna dair “Olmasaydı iyiydi” şeklinde görüş bildirdi. Ayrıca, AKP’nin son yıllardaki hukuki ve siyasi baskılarına karşı olduğunu vurguladı. “Vatandaş ekmek derdine düşmüş. Milyonlarca TL’miz saçılıp gidiyor. Türk milleti aşırı uyanık; sessiz ama uyanıktır. Bak bu sessizliği kimseyi kandırmasın. Sandığı bekler, sandıkta gereğini yapar,” diye belirten Birinci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a olan bağlılığını da dile getirdi.

Birinci, eski partisine yönelik eleştirilerini sürdürerek, AKP’nin kuruluş dönemindeki özgürlükçü çizgisine dönmesi gerektiğini savundu. Zamanla daha otoriter bir yapıya bürünen partinin bu durumu aşması gerektiğini belirten Birinci, İmamoğlu’nun tutukluluğunun iyi yönetilmesi gerektiğine de dikkat çekti. “Eğer bu süreç iyi yönetilmezse, hem partimize hem de ülkemize zarar verebilir,” diyerek uyarıda bulundu.

İhraç edildikten sonra AKP’nin geçmişteki özgürlükçü çizgisine geri dönmesinin mümkün olduğunu ifade eden Birinci, “Ben bunun AK Parti’nin genetik kodlarında mevcut olduğunu düşünüyorum. Ancak çeşitli sebeplerle partimiz biraz daha otoriter bir hale büründü,” şeklinde konuştu.

Sonuç olarak, Mücahit Birinci, AKP’nin köklü ve özgürlükçü değerlerine dönüş yapması gerektiğine olan inancını yineleyerek, bu dönüşümün sivil siyasetten geçtiğini vurguladı. Aksi takdirde, partinin ciddi bir tasfiye süreci yaşayabileceğine dikkat çekti.

Author

Emre Yıldız

Follow Me
Other Articles
Previous

Türkiye’nin Çöpe Attığı Bitki, Avrupa’da 53 Bin TL’ye Satılıyor

Next

Erdoğan’dan Seçim İçin Önemli Talimat: Büyük Değişim Kapıda

Son Yazılar

  • Son dakika… ENAG temmuz enflasyonunu açıkladı
  • Piyasalarda ters rüzgâr: Borsa ve altın kan kaybetti, döviz şahlandı!
  • BP, Kuzey Denizi işlerinin olası satış sürecini başlattı
  • Toplu SMS atıp yasa dışı bahise yönlendiren şebekeye operasyon
  • Eyüpsultan’da silahlı saldırıda 2’si ağır 4 kişi yaralandı
  • Şekeri kısıtlamaya yönelik yeni araştırma: Daha iyi beyin sağlığı sunabilir
  • Ete ve tavuğa alternatif: Kurubaklagiller! Salatalara ekleyin, protein değerini artırın
  • Google Pixel 11 Pro’nun Pixel Glow Özelliği Görüntülendi
  • Ağustos ayında Türkiye ekonomisini neler bekliyor? Veri yağmuru başlıyor…
  • Herkesin utandığı detayı fark edip iş kurdu: 23 milyon liralık servet elde etti
  • Apple Qualcomm ile Yolları Ayırıyor
  • Orta Doğu’daki savaşa yeni bir ülke katıldı
  • Otoyolun altına 18 katlı bina yapmışlar
  • Galaxy S24 ve S25 kullanıcılarından ısınma ve pil şikayeti!
  • Oscar’lı yıldız hakkında 4 kadından cinsel saldırı suçlaması! ‘Hollywood’un karanlık sırrı’

ARŞİVLER

  • Ağustos 2026 (2)
  • Temmuz 2026 (335)
  • Haziran 2026 (445)
  • Mayıs 2026 (1433)
  • Nisan 2026 (170)

Sayaç

Kategoriler

  • Eğitim (1.676)
  • Ekonomi (130)
  • Haber (628)
  • Sağlık (165)
  • Teknoloji (69)
Copyright 2026 — Ajans Takip. All rights reserved. Blogsy WordPress Theme
Antalya Çiçek
Office Lisans Satın Al