Kayseri’de Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

kayseride cumhuriyet bayrami coskusu 1AtCSrKM.jpg

KAYSERİ’de 102. Yıl Dönümü Kutlamaları Coşkuyla Gerçekleşti

KAYSERİ’de Türkiye Cumhuriyeti’nin 102’nci kuruluş yıl dönümü kutlamaları, büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene Vali Gökmen Çiçek, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Kadir Can Kottaş, milletvekilleri, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve birçok vatandaş katıldı. Vali Çiçek törende yaptığı konuşmada, “Biz tarihi zaferlerle, kahramanlıklarla dolu bir milletin evlatlarıyız. Bizler milletçe çok zaferler gördük. Bu coğrafyada Metehan’ın disiplini, Alpaslan’ın cesareti, Fatih’in inancı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kararlılığıyla dimdik ayaktayız. Bizim tarihimizde utanılacak, başımızı yere eğecek tek bir an, tek bir sahne tek bir olay yoktur. Biz ecdadımızla gurur duyan, alnı dik gezen bir milletiz” dedi.

Güvenlik Güçleri ve Geçit Töreni

Vali Çiçek’in konuşmasının ardından, öğrenciler halk oyunları gösterileri gerçekleştirdi ve şiirler okudu. Törende çeşitli spor dallarında başarı elde eden milli sporcular da ödüllendirildi. Tören, askeri birlikler, emniyet personeli, diğer güvenlik ve kolluk güçlerine ait personelin ve araçların geçit töreni ile noktalandı.

Jandarma’dan Selamlama Uçuşu

Tören sonunda Jandarma Genel Komutanlığı’na bağlı helikopterdeki komandolar tarafından ‘üzüm salkımı’ gösterisi yapıldı. Ankara’dan gelen özel ekip, Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirdiği selamlama uçuşuyla kutlamalara katılan vatandaşların ilgisini çekti. Vatandaşlar, bu anları cep telefonlarıyla kayıt altına aldılar.