Sinop’ta Sel Önlemleri Devam Ediyor

Sinop’ta Sel Felaketinden Etkilenen Irmaklardan 5 Milyon Metreküp Malzeme Tahliyesi Gerçekleştirildi

Sinop’ta 2021 yılında meydana gelen sel felaketinden etkilenen Ayancık ve Türkeli ilçelerinde Devlet Su İşleri (DSİ) ekipleri tarafından bugüne kadar toplam 5 milyon metreküp malzeme tahliyesi gerçekleştirildi. 11 Ağustos 2021’de yaşanan ve 17 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan sel felaketinin ardından bölgede yürütülen çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

DSİ ekipleri, ırmak yataklarında genişletme ve temizlik çalışmalarını sürdürürken aynı zamanda taşkın kontrol tesisleri ve sel kapanları inşa ederek yeni felaketlerin yaşanmasını engellemeyi hedefliyor. DSİ 7. Bölge Müdürü Köksal Buğra Çelik, yaptığı açıklamada iklim değişikliği ile birlikte sel felaketlerinin artış gösterdiğine dikkat çekerek, Karadeniz’in coğrafi yapısının taşkın riskine açık olduğunu vurguladı.

Çelik, DSİ olarak selden kaynaklanabilecek olumsuzluklara karşı hazırlıklı olduklarını belirterek, 2021 yılındaki sel felaketinin ardından bölgeye hızlı bir şekilde müdahale ettiklerini ifade etti. DSİ’nin, taşkın kontrol tesisleri inşa ederek taşkınların etkisini en aza indirgeme çalışmalarının yanı sıra 301 milyon liralık yatırım yapılarak bölgenin güvenliği için önlemler alındı.

Çelik, gerçekleştirilen çalışmaların önemine vurgu yaparak, Karadeniz bölgesi için taşkın riskinin yüksek olduğu haziran-eylül ayları arasında üç taşkın yapısının tamamlandığını ve üçünün de yapımının devam ettiğini söyledi. Ayrıca, DSİ’nin bölgede tamamladığı köprü imalatlarıyla taşkınlara karşı daha güvenli bir altyapı oluşturulduğunu belirtti.

Related Posts

Temmuz ayının ilk anket sonuçları açıklandı!

Ser Araştırma, temmuz ayına ilişkin genel seçim anketinin bulgularını kamuoyu ile paylaştı.

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç’tan orman yangılarına ilişkin araştırma önergesi: ‘İktidarın özelleştirme hırsı İzmir’i cehenneme çevirdi’

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, son bir haftadır İzmir’i kasıp kavuran orman yangınlarıyla ilgili araştırma önergesi verdi. “Bu afet değil; iktidarın özelleştirme hırsı İzmir’i cehenneme çevirdi” diyen CHP’li vekil, Meclis’in olağanüstü bir şekilde toplanıp gerekli önlemlerin alınması çağrısında bulundu.

Dört Gazzeli şifa için Türkiye’de

İsrail’in saldırılarında yaralanan ve Gazze’den Ürdün’e geçişleri sağlanan 4 Filistinli hasta ve beraberindeki 7 refakatçi, tedavi için Türkiye’ye getirildi.

Avrupa’nın en ucuz ülkesi açıklandı: Giden bir daha dönmek istemiyor

Yurt dışında yaşamak isteyenler için Avrupa’nın en uygun fiyatlı ülkesi belli oldu. Yeni bir araştırma; toplu ulaşım, yakıt, internet, fatura ve dışarıda yemek gibi temel yaşam masraflarına göre en ucuz ülkeleri sıraladı.

Bakan Güler, KKTC Başbakanı Üstel ile görüştü

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ünal Üstel ile görüştü.

4 yılda 1310 kadın öldürüldü

Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden ayrıldığı 1 Temmuz 2021’den bu yana bin 310 kadın cinayeti işlendi. 982 kadın şüpheli şekilde öldü. Aile yılı 2025’in ilk 6 ayında ise öldürülen kadın sayısı 90.