35 kişiye mezar olan Manolya Sitesi davası: MADO’nun ortağı ‘Tutuklama talebi reddedilsin’ diye dilekçe verdi

Manolya Sitesi Davası: Atilla Kanbur Tutuklama Talebini Reddetti

Manolya Sitesi’nde yaşanan depremde yıkılarak 35 kişinin mezarı olan MADO’nun ortağı Atilla Kanbur, davada tutuklanmaya yönelik yakalama emri çıkartılmasının reddedilmesini istedi.

Birgün Gazetesi’nden İsmail Arı’nın haberine göre, binanın yıkımına sebep olduğu iddia edilen MADO’nun ortakları Mehmet Sait Kanbur ve Atilla Kanbur, “bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçlamasıyla 22,5 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanıyor.

Bilirkişi raporunda, MADO’nun sahipleri Mehmet Sait Kanbur ve Atilla Kanbur’a ait Tarhanacı Kafe’nin bağımsız duvarlarını kaldırıp ilave kat eklemesi yaptığı ve yıkımda rol oynadığı belirtildi.

Sanıkların ilk rapora itirazları sonucunda, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde görevli 7 akademisyenin hazırladığı yeni bir bilirkişi raporu da benzer sonuçlar içerdi.

Manolya Sitesi’nde annesini enkaz altından kurtaran ancak babası ve kız kardeşini kaybeden avukat Mustafa Müdüroğlu, sanıkların kaçmadan tutuklanmasını talep etti.

 

Günün Öne Çıkan Haberleri

Related Posts

TFF’den yabancı kuralı açıklaması: 14+2 olacak mı?

TFF’den belirsizliğini koruyan yabancı kuralı hakkında açıklama geldi.

Marmara Depremi Van’da Anıldı

Van’da, 1999 Marmara depreminde hayatını kaybedenler için anma töreni düzenlendi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, 6 binden fazla öğrencinin vizesini iptal ettiğini doğruladı

ABD Dışişleri Bakanlığı, 6 binden fazla öğrencinin vizesini iptal ettiğini doğruladı

Esenyurt’ta Unutulmaz Yaz Akşamı Etkinliği

Esenyurt Belediyesi tarafından Solarkent Sitesi’nde düzenlenen açık hava etkinliğinde çocuk gösterileri, müzik dinletisi ve ‘Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu’ filmi ile keyifli anlar yaşandı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki şirket çalışanlarına yüzde 23 zam

Aydın Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki şirket çalışanlarına yüzde 23 zam

FETÖ yalanıyla milyonluk vurgun

Zonguldak’ta kendilerini polis olarak tanıtan şüpheliler, “Adınız FETÖ’ye karıştı” yalanıyla 2 milyon 700 bin lira vurgun yaptı. 100’den fazla kamera kayıtlarının incelenmesi sonucunda dolandırıcılar yakalandı.