İsrail’den Yemen’de hava harekâtı: DSÖ Başkanı Tedros havalimanı saldırısının ortasında kaldı

İsrail, Yemen’in başkenti Sana’da bulunan uluslararası havalimanı dahil bir dizi hedefe hava saldırısı düzenledi.

Hava saldırısında Hudeyde Limanı da hedef alındı.

Dünya Sağlık Örgütü Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, Sana’daki uluslararası havalimanında saldırının gerçekleştiği sırada bulunuyordu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, hava kuvvetlerinin saldırıyı gerçekleştirdiğini belirterek, “Husi terör örgütü”nün hedef alındığını savundu.

Netanyahu, “İran’ın kötülük ekseninin terör kolunu ortadan kaldırmaya kararlıyız” açıklamasında bulundu.

DSÖ Başkanı Tedros, Yemen’deki tutuklu BM personelinin serbest bırakılması ve ülkedeki insani durumun değerlendirilmesi için Yemen’de bulunduğunu belirtti.

Tedros, saldırı sırasında yaşananları şu şekilde aktardı: “Yaklaşık iki saat önce Sana’dan uçağa binmek üzereyken, havaalanı bombardımana uğradı. Uçağımızın mürettebatından biri yaralandı. Havalimanında en az iki kişinin öldüğü bilgisi geldi.”

“Hava trafik kontrol kulesi, terminal binası ve bulunduğumuz yerden sadece birkaç metre ötedeki pist hasar gördü.”>

Sana’daki havalimanından yayınlanan görüntülerde, saldırıyla birlikte büyük bir panik yaşandığı açıkça görülüyor.

Husilerin kontrolündeki bir haber ajansı, saldırılarda 3 kişinin öldüğünü ve yaralılar olduğunu bildirdi.

Liman ve havalimanının yanı sıra iki enerji santralinin de saldırıya uğradığı belirtildi.

Husiler, İsrail’in Gazze savaşını başlatması sonrasında, Kızıldeniz’deki ticari gemilere yönelik nakliyeleri hedef almaya başladı.

Related Posts

Uluslararası Af Örgütü: Kanıtlar, İsrail’in soykırım uygulamak için açlığı kullanmayı sürdürdüğünü gösteriyor

Uluslararası Af Örgütü: Kanıtlar, İsrail’in soykırım uygulamak için açlığı kullanmayı sürdürdüğünü gösteriyor

Volkanik patlama dünyayı mı soğutacak? İşin uzmanları değerlendirdi

Küresel İklimde Soğuma Tehlikesiİzlanda’nın Reykjanes Yarımadası’nda bulunan Fagradalsfjall Yanardağı çevresinde artan sismik aktiviteler, bilim dünyasını alarma geçirdi. Uzmanlar, Fagradalsfjall’da beklenen volkanik patlamanın, atmosfere yayacağı …

Temmuz ayının ilk anket sonuçları açıklandı!

Ser Araştırma, temmuz ayına ilişkin genel seçim anketinin bulgularını kamuoyu ile paylaştı.

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç’tan orman yangılarına ilişkin araştırma önergesi: ‘İktidarın özelleştirme hırsı İzmir’i cehenneme çevirdi’

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, son bir haftadır İzmir’i kasıp kavuran orman yangınlarıyla ilgili araştırma önergesi verdi. “Bu afet değil; iktidarın özelleştirme hırsı İzmir’i cehenneme çevirdi” diyen CHP’li vekil, Meclis’in olağanüstü bir şekilde toplanıp gerekli önlemlerin alınması çağrısında bulundu.

Dört Gazzeli şifa için Türkiye’de

İsrail’in saldırılarında yaralanan ve Gazze’den Ürdün’e geçişleri sağlanan 4 Filistinli hasta ve beraberindeki 7 refakatçi, tedavi için Türkiye’ye getirildi.

Avrupa’nın en ucuz ülkesi açıklandı: Giden bir daha dönmek istemiyor

Yurt dışında yaşamak isteyenler için Avrupa’nın en uygun fiyatlı ülkesi belli oldu. Yeni bir araştırma; toplu ulaşım, yakıt, internet, fatura ve dışarıda yemek gibi temel yaşam masraflarına göre en ucuz ülkeleri sıraladı.