Van’da 6 gazeteci gözaltına alınmıştı… DİSK Basın-İş’ten açıklama!

Van Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum atamasına ilişkin gelişmeleri takip eden 6 gazeteci, polis müdahalesinin ardından gözaltına alındı.

DİSK Basın-İş, gazetecilerin gözaltına alınmasına sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile tepki gösterdi.

“MESLEKTAŞLARIMIZ DERHAL SERBEST BIRAKILSIN”

Açıklamada, gazetecilerin derhal serbest bırakılması çağrısı yapılarak, şunlar kaydedildi:

“Van Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum atanması sonrasında belediyeye düzenlenen polis baskınında üyemiz, JINNEWS muhabiri Rabia Önver ile Mezopotamya Ajansı (MA) muhabirleri Bilal Babat ve Mehmet Güleş, gazeteciler Ruşen Takva, Medine Mamedoğlu ve Behçet Bayhan gözaltına alındı.

Van halkının iradesine yapılan darbeyi halka göstermek için çalışan gazeteciler şiddet uygulanarak gözaltına alındı ve yerlerde sürüklendi. 

Halk iradesiyle seçilmiş kişilere yönelik baskı ve kayyum politikalarının iktidarın bir rutini haline gelmesine ve gazetecilere dönük saldırılara alışmayacağız. Meslektaşlarımız derhal serbest bırakılsın!”

Related Posts

Rusya’nın doğusunda 8,8 büyüklüğünde deprem: Tsunami suları bir kente ulaştı; ABD ve Japonya için tsunami uyarısı yapıldı!

Rusya’nın doğusunda 8,8 büyüklüğünde deprem: Tsunami suları bir kente ulaştı; ABD ve Japonya için tsunami uyarısı yapıldı!

Körfez’de Motosiklet Kazası: Bir Genç Hayatını Kaybetti

20 yaşındaki Kerem Birinci, motosikletin bariyere çarpması sonucu yaşamını yitirdi.

Ünlü tatil beldesi Kumbağ’da halk isyanda

Tekirdağ’ın gözde tatil merkezi olan Kumbağ’da vatandaşlar, yaşanan su kesintileri sebebiyle evlerini terk etmeye başladı.

Çeşme’de 3 kişi 200 bin liralık balığı ellerinden böyle kaçırdı

Çeşme’de kıyıya vuran orkinosu karaya çekmek isteyen vatandaşlar başarılı olamadı.

Kuzey Kore dizisi ilk kez ülkenin karanlık yüzünü anlattı

Kuzey Kore televizyonlarında yayınlanan yeni bir dizi, devletin yolsuzluk ve bürokrasiyle mücadele edemediğini anlatıyor. Dizi, ülke tarihindeki bir ilki temsil ediyor.

Linç kültürünün yeni kurbanı: İlk maçında hesabını kapattı

Beşiktaş’ın Benfica’dan kiralık olarak kadrosuna kattığı David Jurasek; henüz ilk defa Siyah-Beyazlı formayı giydiği Shakhtar maçının ardından gelen tepkiler nedeniyle Instagram hesabını kapattı.