Sakarya Büyükşehir vatandaşlara şifa dağıtıyor… Tıp Merkezi’nin hasta sayısı bine yükseldi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Tıp Merkezi Günlük 1000 Hastaya Kadar Hizmet Veriyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Tıp Merkezi, uzman hekim kadrosu ve kalifiye personeliyle vatandaşlara şifa dağıtıyor. Tıp Merkezi’nde göğüs hastalıkları, göz, kulak-burun-boğaz, diş, dâhiliye, ortopedi, nöroloji, beyin cerrahisi, psikoloji, diyetetik ve genel cerrahi alanlarında günde ortalama 500 hasta tedavi ediliyor. Ancak bayram tatili süresince vatandaşlar arasındaki artan hastalıklar nedeniyle bu sayı günlük 1000 hastaya kadar yükseldi.

Meşgul bir bayram tatili geçiren Tıp Merkezi, mevsimsel geçiş döneminde artan enfeksiyonlara karşı daha fazla hasta kabul etti. Merkezde 12 doktor, 2 psikolog ve 1 diyetisyen görev yapıyor ve görüntüleme, teşhis ve tedavi hizmetleri sunulmaktadır. Ayrıca, şehir içi ve şehir dışı hasta nakli ile bebek bakım sağlık evi hizmetleri de veriliyor. Bayram süresince 118 anne ve bebek de merkezden hizmet aldı.

Uzmanlar, özellikle bahar ve yaz aylarında artan viral salgınlara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtiyorlar. Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Mustafa Özer, bayram dönüşü ve mevsimsel grip hastalıkları nedeniyle tatilin ilk gününde hasta sayısının 1000’e ulaştığını açıkladı. Özer, “Tıp Merkezimiz, hekimler ve uzman sağlık personeli ile hastanelerin yükünü hafifletiyor, vatandaşlarımıza yardımcı oluyor. Gelecekte de aynı özveriyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Related Posts

Memura Refah Payı Elzem Hale Geldi

Memura Refah Payı elzem açıklaması. Hekimsen tarafından yapılan açıklamada, enflasyon farkının zam olarak kabul edilemeyeceği ifade edildi.

Psikologlar Meslek İcrası Yönetmeliğine Dava Açtı

Psikologlar Meslek İcrası Yönetmeliğine dava açıyor. Türk Psikologlar Derneği (TPD) konu hakkında önemli bir açıklama yaptı. 

Her gün bir elma yemek sağlığımız için gerçekten faydalı mı?

“Her gün bir elma doktoru uzak tutar” sözü ne kadar doğru? Elmalar; lif, polifenol ve antioksidan bakımından zengin yapısıyla kalp hastalığından diyabete kadar birçok rahatsızlığa karşı koruma sağlayabiliyor. Ancak tek başına elma yemek, sizi doktordan ya da ilaçlardan tamamen uzak tutmaya yetmiyor.

Baş Dönmesi Neden Olur?

Baş Dönmesi Neden Olur, Baş Dönmesi Nasıl Tedavi Edilir? Uzmanlar baş dönmesi ve sebepleri hakkında açıklama yaptı. 

Kalp krizi riski herkese eşit değil

Kolesterolü yüksek olan herkes aynı riski taşımıyor. Kolesterol testleri çoğu zaman eksik bilgi veriyor. Gerçek riski belirlemek için trigliserit, HDL ve bel çevresine de bakmak gerekiyor. Kan tahliliniz “normal” çıksa bile kalp krizi riski taşıyor olabilirsiniz. Çünkü total kolesterol değeri, partikül boyutu, insülin direnci ve bel çevresiyle beraber değerlendirilmelidir.

Sağlık Bakanlığı’ndan yeni program: ‘Sağlıklı Yaşlanma’

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, yaşlı bireylerin yaşam kalitesini artırmak ve yaşlanırken sağlıklı kalabilmelerini desteklemek amacıyla “Sağlıklı Yaşlanma” programını hayata geçireceklerini belirtti.