Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası’ndan Türkiye’ye 1,8 milyon avroluk deprem hazırlığı desteği

Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası ile Türkiye Arasında İstanbul’daki Depreme Hazırlık Çalışmaları için Hibe Anlaşması İmzalandı

Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası (AKKB) ile Türkiye Cumhuriyeti arasında İstanbul’da depreme hazırlık çalışmalarını desteklemek amacıyla 1,5 milyon avroluk hibe anlaşması imzalandı. Banka, ayrıca İstanbul’daki depreme hazırlık çalışmaları kapsamında İSMEP projesine de 300 bin avro teknik yardım hibesi sağlayacak.

İstanbul’un depreme karşı direncinin artırılması amacıyla Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası (AKKB) ile Türkiye Cumhuriyeti arasında imzalanan anlaşma Resmi Gazete’de yayımlandı. Anlaşma kapsamında, İstanbul’da kritik kamu altyapılarının yenilenmesine yönelik yürütülen projelere teknik yardım sağlayacak gönüllü eğitim faaliyetlerinin finansmanı için Türkiye’ye 1,5 milyon avroya kadar hibe desteği sağlanacak.

  • Hibe, AKKB’nin 2023 yılında doğal ve ekolojik afetlerle mücadele amacıyla kurduğu Afet Önleme ve İyileştirme Fonu (DPRF) üzerinden sağlanıyor.
  • Türkiye, Hazine ve Maliye Bakanlığı aracılığıyla yapılan başvuru sonucunda bu fondan yararlanmaya hak kazandı.

Söz konusu finansman, 2019 ve 2024 yıllarında AKKB İdari Konseyi tarafından onaylanan İstanbul’daki kritik kamu sağlık altyapılarının inşası ve yenilenmesine yönelik projeleri tamamlayıcı nitelikte olacak. “Yatırım Projesi” (INV Projesi) kapsamında yürütülecek faaliyetler, şehrin afetlere karşı hazırlıklı olmasına katkı sunmayı hedefliyor.

Anlaşma; hibenin transferi ve kullanımı, proje uygulamaları, raporlama ve denetim süreçlerine ilişkin hüküm ve koşulları içeriyor.

İSMEP’E 300 BİN AVRO HİBE

İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamındaki altyapı yatırımlarının ekonomik etkisinin değerlendirilmesi için Türkiye ile Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası (AKKB) arasında yeni bir hibe anlaşması imzalandı.

Resmi Gazete’de yayımlanan bu anlaşma kapsamında, İstanbul’da depreme hazırlık çalışmaları için gerçekleştirilecek Ekonomik Etki Değerlendirme Projesi (EED) için Türkiye’ye 300 bin avroya kadar teknik yardım hibesi sağlanacak. Hibe, AKKB’nin afetlere karşı dayanıklılığı artırmak amacıyla 2023 yılında oluşturduğu Afet Önleme ve İyileştirme Fonu (DPRF) üzerinden verilecek.

  • Türkiye, söz konusu desteği Hazine ve Maliye Bakanlığı aracılığıyla talep etti.
  • EED Projesi, 2019 ve 2024 yıllarında AKKB tarafından onaylanan İstanbul’daki kamu altyapı projelerini tamamlayıcı nitelikte olacak.

Anlaşma, hibenin transferi, kullanım şekli, proje uygulama adımları, izleme ve denetim mekanizmalarını da kapsıyor.

Related Posts

Google’dan kritik sorulara yanıt yok

Meclis Dijital Mecralar Komisyonu, algoritma değişiklikleri nedeniyle yoğun eleştiriler alan Google temsilcilerini dinledi. Komisyon üyelerinin eleştiri ve soruları büyük ölçüde yanıtsız kalırken Google temsilcileri “Herhangi web sitesini öne çıkarma ya da geriye düşürme gibi bir amacımız yok. Manipülasyon imkansız, kendi ayağımıza sıkmış oluruz” görüşünü dile getirdi.

Memura, işçiye değil; yurtdışındaki din görevlilerine yüzde 25 zam: Torbadan ‘zam’ çıktı

Meclis gündeminde bulunan “torba tekliften” yurtdışındaki sözleşmeli din görevlilerine yüzde 25 zam çıktı. Toplam 479 din görevlisinin maaşlarına yüzde 25 zam yapılıyor. Bu artışın yıllık toplam maliyet farkı 216.4 milyon lira olarak hesaplandı.

Tasavvuf ya da İslam ahlak ve edebini kuşanmak

Tasavvuf tan kasıt İslam ’dır yani tasavvuf dendiğinde aslında İslam denmektedir. Bu sebeple büyüklerimiz tasavvufu ayrıca İslam kelimesiyle nitelemeye gerek görmemiş, hatta bu tür bir nitelemeyi (‘İslam tasavvufu’ denmesini) haşiv saymışlardır. Bu cümleden olarak havf ve reca / korku ve ümit konusunu bir tasavvuf ıstılahı olarak ele aldığımızda Kur’ân’ın ve Peygamber Aleyhisselam’ın ahlakıyla ahlaklanmaktan başka bir şeyi kastetmiyoruz. Ancak söz konusu ahlakın, amelî ve aklî uygulamalarına, zamana

Türkiye’den Suriye’ye doğal gaz ve elektrik desteği: Günlük 6 milyon metreküp gaz gönderilecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye’den Suriye’ye günlük 6 milyon metreküp hacminde doğal gaz gönderileceğini bildirdi. Bakan Bayraktar yaptığı açıklamada “Günlük 6 milyon metreküplük bu doğal gaz, Halep’teki doğal gaz santralinde elektrik üretmek üzere kullanılacak. Üç ay içerisinde akışa başlamayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakan Ersoy: 5 bin 927 vakıf kültür varlığının restorasyon ve onarım işini gerçekleştirdik

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, son 23 yılda toplam 12,3 milyar lira kaynak kullanarak 5 bin 927 vakıf kültür varlığının restorasyon ve onarım işini gerçekleştirdiklerini belirterek, “2002 yılı öncesi 10 yıllık dönemde bu sayı sadece 46 idi. Yaklaşık 130 kat artıştan bahsediyoruz” dedi.

TCMB Başkanı ‘3 farkla kazandık’ demişti: Merkez Bankası rezervleri erimeye devam ediyor!

Merkez Bankası’nın döviz ve altın rezervlerindeki gerileme sürüyor. Son haftalardaki düşüş ekonomik dengelere yönelik tartışmaları da beraberinde getirdi.