ABD Başkanı Biden, 19 kişiye “Başkanlık Özgürlük Madalyası” taktı

Joe Biden, ABD’de En Yüksek Sivil Nişanı 19 Kişiye Verdi

ABD Başkanı Joe Biden, ülkesinde verilen en prestijli sivil nişan olan “Başkanlık Özgürlük Madalyası”nı 19 kişiye takdim etti.

Beyaz Saray’da gerçekleşen törende madalyaları veren Biden, yaptığı konuşmada, “Hep birlikte ülkemizde muazzam bir iz bıraktınız.” ifadelerini kullandı.

Biden’ın başkanlık döneminde son kez katıldığı törende, spor, sanat, müzik, sinema gibi farklı alanlardan insanlar nişana layık görüldü.

Ödül alanlar arasında eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Amerikalı milyarder George Soros’un oğlu Alex Soros, sinema dünyasından Micheal J. Fox ve Denzel Washington, futbolcu Lionel Messi, basketbolcu Magic Johnson ve İrlandalı rock grubu U2’nin solisti Bono yer aldı.

Gazze’de insani yardımlarıyla tanınan Dünya Merkez Mutfağı Direktörü Jose Andres de ödül alanlar arasında bulunmaktadır.

Diğer ödül sahipleri ise şunlardır: “Anna Wintour, Ashton Baldwin Carter adına eşi Stephanie Carter, Tim Gill, Jane Goodall, Robert F. Kennedy adına kızı Kathleen Kennedy, Ralph Lauren, Bill Nye, Fannie Lou Hamer adına Doris Hamer Richardson, George W. Romney adına Mitt Romney, David Rubenstein ve George Stevens, Jr.”

Başkanlık Özgürlük Madalyası, ABD’de verilen en yüksek sivil onuru temsil etmektedir. (AA)


Annem Ankara: Ne dönem ne de Ankara dizisi olabiliyor!

Related Posts

4 yılda 1310 kadın öldürüldü

Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden ayrıldığı 1 Temmuz 2021’den bu yana bin 310 kadın cinayeti işlendi. 982 kadın şüpheli şekilde öldü. Aile yılı 2025’in ilk 6 ayında ise öldürülen kadın sayısı 90.

Erdoğan, Tataristan Cumhurbaşkanı Minnihanov ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Tataristan Cumhurbaşkanı Minnihanov görüştü.

Bakanlık yeni liste yayınladı! Milyonlarca insana sucuk, köfte diye kafa, sakaktat, gıda boyası yedirdiler

Tarım ve Orman Bakanlığı halk sağlığını tehdit eden taklit ve tağşiş ürünlere ve bu ürünleri üreten firmalara ilişkin yeni bir bilgilendirme yayınladı. Yayınlanan yeni listede bazı firmalar köfte, sucuk gibi ürünlerde sakatat, kalp, kanaklı et ve tek tırnaklı et kullandı

Erdoğan: CHP’deki iç savaş, CHP’nin iç meselesidir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’ye eleştirilerde bulundu ve “CHP’deki iç savaş, CHP’nin iç meselesidir” dedi. Erdoğan ayrıca “Bizi ısrarla çekmek istedikleri kurultay tartışmaları CHP’nin iç sorunudur, yargıya taşınan davanın tüm tarafları CHP’lilerden oluşuyor” ifadelerini kullandı.

Kulis | YSK, CHP kurultayı davasından rahatsız: Mutlak butlan kararı sistemi bozar, anayasaya aykırı olur

Kulis | YSK, CHP kurultayı davasından rahatsız: Mutlak butlan kararı sistemi bozar, anayasaya aykırı olur

Yangını söndürmeye giden itfaiye alevlerin arasında kaldı: ‘Durma bas bas bas’

Hatay’da dün başlayan ve 3 mahalleyi etkisi altına alan orman yangınında bir itfaiye aracı alevlerin arasında mahsur kaldı. İtfaiye personeli, telsizle meslektaşlarından yardım isterken, araçtaki bir başka personel o anları cep telefonuyla görüntüledi.