Apple, iPhone 17 Pro’nun en çok beklenen özelliğini rafa kaldırıyor

Apple’ın Yansıma Önleyici Cam Geliştirme Planları Askıya Alındı

Samsung, Galaxy S24 Ultra modelinde yansıma önleyici cam ekran özelliğini tanıttıktan kısa bir süre sonra, Apple’ın benzer bir teknoloji üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Başlangıçta, bu özelliğin sadece iPhone 17 Pro serisinde yer alacağı belirtiliyordu. Ancak, beklenildiği gibi gitmedi.

Apple’ın geliştirdiği yansıma önleyici kaplama, ekranın dayanıklılığını artırırken, dış mekan ışığının ekran üzerindeki parlamayı azaltarak görüntü kalitesini iyileştirmeyi amaçlıyordu. Ancak, McRumors’a göre, iPhone 17 Pro serisi için bu teknolojiyi kullanma planları suya düşebilir. Üretim sürecinin yavaş ilerlemesi ve yüksek üretim hacimlerine ulaşma zorlukları nedeniyle Apple, bu teknolojiyi entegre edemeyebilir.

Bu durum, Apple’ın gelecekteki modellerinde yansıma önleyici kaplamayı kullanmayacağı anlamına gelmiyor. Şu anda net bir bilgi olmasa da, Apple’ın bu teknolojiyi terk etmediği ve ilerleyen zamanlarda kullanmayı planladığı düşünülüyor. Şirket, MacBook Pro ve iPad Pro modellerinde isteğe bağlı olarak nano-doku ekran teknolojisi sunmaya devam ediyor. Bu özellik, parlamayı azaltırken kullanıcıların ekstra ücret ödemesini gerektirebilir.

Samsung’un Galaxy S serisinde başarılı bir şekilde kullandığı yansıma önleyici ekran teknolojisi, Apple’ın da benzer bir teknoloji geliştirme isteğini ortaya koyuyor. Yansıma önleyici cam ekran özelliği, akıllı telefonlar için önemli bir adım olsa da, doğru şekilde uygulamak her şirket için farklı zorluklar doğurabilir.

Related Posts

Büyük kayıp! Renault’a Nissan şoku

Fransız otomobil üreticisi Renault, Nissan’daki hisselerini muhasebeleştirme şeklini değiştirerek 9,5 milyar euroluk nakit dışı zarar açıkladı. Şirketin bu karar, 2025 mali yılının ilk yarısındaki kazançlarını etkileyecek.

İnkalar’dan da eski bir tapınak ortaya çıkarıldı

Bolivya’nın dağlık bir bölgesinde, İnkalardan yüzyıllar önce And Dağları’na hükmeden gizemli Tiwanaku uygarlığına ait büyük bir tapınak kalıntısı ortaya çıkarıldı. Yerli halkın “Palaspata” adını verdiği bu yapı, Penn State Üniversitesi’nden arkeolog Jose Capriles liderliğindeki ekip tarafından detaylı olarak incelendi. Tiwanaku’nun merkeziyle arasında yaklaşık 215 kilometre bulunan bu tepe üzerindeki tapınağın, üç büyük ticaret yolunun kesişim noktasında olması nedeniyle stratejik bir konuma sahip olduğu belirtiliyor.

Türkiye’nin okçuları Düzce’de bir araya geldi

Türkiye Okçuluk Federasyonu ve Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Okçuluk Türkiye Şampiyonası, yapılan törenlerle başladı.

Navigasyon devi yapay zeka dönüşümü nedeniyle 300 çalışanını işten çıkaracak

Avrupa’nın en büyük navigasyon sistemleri firması TomTom, yapay zeka dönüşümü çerçevesinde 300 çalışanını işten çıkaracağını açıkladı.

Apple’dan tartışma yaratan karar! Bu özelliği kullanmak için telefonunuzu değiştirmeniz gerekiyor

Apple, WWDC 2025 kapsamında iPhone’lara gelecek yeni güncelleme iOS 26’yı tanıttı. Yeni güncellemelerle birlikte sunulacak birçok yeni özellik bulunuyor. Bu özellikler arasında teknoloji severlerin en çok ilgini çekenlerden biri de Uyarlanabilir Güç …

Meta yeni akıllı gözlüğü duyurdu

3K video çekebilen Meta’nın akıllı gözlüğü sporculara uygun tasarımıyla da ön plana çıkıyor.