Baş Dönmesi Neden Olur?

Baş Dönmesi Nedenleri ve Etkili Tedavi Yöntemleri

Uzmanlar, baş dönmesinin nedenlerini ve tedavi yöntemlerini açıkladılar.

Baş dönmesi genellikle gebelik döneminde sıkça görülür. Günlük vitamin ve mineral alımının yetersiz olması, baş dönmesine sebep olabilir. Baş dönmesi genellikle hafif ve kısa süreli bir durumdur. Ancak uzun süre devam eden baş dönmesi durumunda mutlaka bir doktora başvurulmalıdır. Baş dönmesi bazen ciddi sağlık sorunlarının habercisi olabilir, örneğin, migren veya iç hastalıkları gibi.

Baş Dönmesi Nedenleri Nelerdir?

Baş dönmesine sebep olan etkenler şunlar olabilir:

  • Gebelik
  • Yaş faktörü
  • İç hastalıkları
  • Beyin hastalıkları
  • Zihinsel sorunlar
  • Depresyon
  • Panik atak
  • Sigara ve alkol kullanımı
  • Uyuşturucu kullanımı
  • Aile içi şiddet ve kavgalar
  • Sosyo-ekonomik sorunlar
  • Çevresel sorunlar
  • Kötü ortam
  • İş ve sosyal hayattaki aksaklıklar

Tüm bu etkenler baş dönmesine yol açabilir.

Baş Dönmesi Nasıl Tedavi Edilir?

Baş dönmesi genellikle basit bir şekilde tedavi edilebilir. Geliştirilen etkili ilaçlar sayesinde baş dönmesi tedavisi başarıyla tamamlanabilir. Baş dönmesi tedavisi genellikle evde ilaç kullanımı şeklinde gerçekleştirilir ve hastanın yaşam tarzına göre 1 ila 7 gün arasında değişebilir.

Baş Dönmesi için Doğal Tedavi Yöntemleri

Sarı kantaron ve zerdeçal gibi bitkisel çaylar, hafif baş dönmesi için doğal bir tedavi yöntemi olabilir. Ancak öncelikle tıbbi tavsiyelere uymak önemlidir. En etkili tedavi yöntemi genellikle tıbbi tedavi olarak önerilmektedir. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) Editör Erkan Doğan

Related Posts

Psikologlar Meslek İcrası Yönetmeliğine Dava Açtı

Psikologlar Meslek İcrası Yönetmeliğine dava açıyor. Türk Psikologlar Derneği (TPD) konu hakkında önemli bir açıklama yaptı. 

Her gün bir elma yemek sağlığımız için gerçekten faydalı mı?

“Her gün bir elma doktoru uzak tutar” sözü ne kadar doğru? Elmalar; lif, polifenol ve antioksidan bakımından zengin yapısıyla kalp hastalığından diyabete kadar birçok rahatsızlığa karşı koruma sağlayabiliyor. Ancak tek başına elma yemek, sizi doktordan ya da ilaçlardan tamamen uzak tutmaya yetmiyor.

Kalp krizi riski herkese eşit değil

Kolesterolü yüksek olan herkes aynı riski taşımıyor. Kolesterol testleri çoğu zaman eksik bilgi veriyor. Gerçek riski belirlemek için trigliserit, HDL ve bel çevresine de bakmak gerekiyor. Kan tahliliniz “normal” çıksa bile kalp krizi riski taşıyor olabilirsiniz. Çünkü total kolesterol değeri, partikül boyutu, insülin direnci ve bel çevresiyle beraber değerlendirilmelidir.

Sağlık Bakanlığı’ndan yeni program: ‘Sağlıklı Yaşlanma’

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, yaşlı bireylerin yaşam kalitesini artırmak ve yaşlanırken sağlıklı kalabilmelerini desteklemek amacıyla “Sağlıklı Yaşlanma” programını hayata geçireceklerini belirtti.

Kabin öksürüğü tehlikesi: Seyahat edenler risk altında!

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, bayramda tatile çıkacak yurttaşlara önemli uyarılarda bulunarak, son dönemde artan “kabin öksürüğü” ve “seyahat hastalığı”na dikkat çekti. Prof. Dr. Özkaya, “Kapalı kabin ortamına maruz kaldığımız bu yolculukların ardından en sık öksürük, halsizlik, eklem ve baş ağrıları yaşıyoruz” dedi.

Tatlı krizlerinin gerçek sebebini öğrenince çok şaşıracaksınız

Bilim insanları, dilimizde yer alan tatlı tadı algılayan özel reseptörün üç boyutlu yapısını ilk kez haritalandırdı. Bu keşif, şeker isteğimizin kökenini daha iyi anlamamıza yardımcı olabilir. Araştırmacılar, bu bilginin obeziteyle savaşta önemli bir adım olabileceğini söylüyor.