Beyin ölümü gerçekleşen Iraklı Elias’ın organları umut oldu

Iraklı Elias Naif Elias Nasır Organ Bağışıyla Umuda Dönüştü

Samsun’un Bafra ilçesinde 27 Nisan’da motosiklet kazası geçiren Iraklı Elias Naif Elias Nasır, acil bir şekilde ambulansla Bafra Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı ve buradan da Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Yoğun bakım ünitesine alınan Nasır’ın dün akşam beyin ölümü gerçekleşti. Bu durum üzerine, Samsun Organ Nakli Birimi yetkilileri hasta yakınlarıyla iletişime geçti. Yapılan görüşmeler neticesinde hasta ailesi, organlarını bağışlamaya karar verdi. Ekipler, Nasır’ın 2 böbreği, 2 korneası, kalbi ve karaciğerini alarak nakil için hazır hale getirdi. Nakledilen organlar arasında kalp, Ankara Bilkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürülürken; 2 böbrek, 2 kornea ve karaciğer ise Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Hastanesi’nde nakil bekleyen hastalara umut oldu.

Organ Bağışıyla İyilik Zinciri Devam Ediyor

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Recep Erik, olayla ilgili şunları paylaştı: “27 Nisan’da motosiklet kazası sonucu hastanemize gelen bir vakaydı. Kafa travması geçirerek 28 Nisan’da yoğun bakıma alındı ve dün akşam beyin ölümü gerçekleşti. Ailenin onayıyla organları bağışlanarak nakil işlemi tamamlandı. 2 böbreği, 2 korneası, kalbi ve karaciğeri alındı. Bu organlar sayesinde umarım alıcı hastalara şifa olur. Bu yüce gönüllülük için hasta yakınlarına minnettarız.”

Elias Naif Elias Nasır

Iraklı Elias Naif Elias Nasır’ın dayısı Meşal Gaip Huseyin Nasır (37), uzun yıllardır Samsun’da yaşadıklarını ve Türk vatandaşlarının kendilerine gösterdikleri ilgiye minnettar olduklarını belirterek, bu nedenle yeğeninin organlarını bağışladıklarını dile getirdi. “Vatandaşlar bize çok iyilik yaptı, biz de karşılığını göstermek istedik. Ayrıca bu bağışla çocuğumuza hayır duaları almayı umuyoruz.” şeklinde konuştu.

Related Posts

Baş Dönmesi Neden Olur?

Baş Dönmesi Neden Olur, Baş Dönmesi Nasıl Tedavi Edilir? Uzmanlar baş dönmesi ve sebepleri hakkında açıklama yaptı. 

Kalp krizi riski herkese eşit değil

Kolesterolü yüksek olan herkes aynı riski taşımıyor. Kolesterol testleri çoğu zaman eksik bilgi veriyor. Gerçek riski belirlemek için trigliserit, HDL ve bel çevresine de bakmak gerekiyor. Kan tahliliniz “normal” çıksa bile kalp krizi riski taşıyor olabilirsiniz. Çünkü total kolesterol değeri, partikül boyutu, insülin direnci ve bel çevresiyle beraber değerlendirilmelidir.

Sağlık Bakanlığı’ndan yeni program: ‘Sağlıklı Yaşlanma’

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, yaşlı bireylerin yaşam kalitesini artırmak ve yaşlanırken sağlıklı kalabilmelerini desteklemek amacıyla “Sağlıklı Yaşlanma” programını hayata geçireceklerini belirtti.

Kabin öksürüğü tehlikesi: Seyahat edenler risk altında!

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, bayramda tatile çıkacak yurttaşlara önemli uyarılarda bulunarak, son dönemde artan “kabin öksürüğü” ve “seyahat hastalığı”na dikkat çekti. Prof. Dr. Özkaya, “Kapalı kabin ortamına maruz kaldığımız bu yolculukların ardından en sık öksürük, halsizlik, eklem ve baş ağrıları yaşıyoruz” dedi.

Tatlı krizlerinin gerçek sebebini öğrenince çok şaşıracaksınız

Bilim insanları, dilimizde yer alan tatlı tadı algılayan özel reseptörün üç boyutlu yapısını ilk kez haritalandırdı. Bu keşif, şeker isteğimizin kökenini daha iyi anlamamıza yardımcı olabilir. Araştırmacılar, bu bilginin obeziteyle savaşta önemli bir adım olabileceğini söylüyor.

Kene temasları artıyor: Hangi bölgeler riskli?

Kene temaslarına karşı vatandaşları uyaran Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Hüsrev Diktaş, “Kırım Kongo Kanamalı Ateşi, kene ısırıklarıyla bulaşan ve ölümcül sonuçlara yol açabilen ciddi bir hastalık. Doğadan eve döndükten sonra mutlaka vücudun kene açısından kontrol edilmesi lazım. Eğer bir kene fark edilirse kesinlikle elle çıkartılmamalı, en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmalı” dedi.