CHP’den yeni ikramiye önerisi

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut: “Emeklilere ve Asgari Ücretlilere Kurbanlık Alacak Kadar İkramiye Verilmeli”

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, emekli ve asgari ücretliler için Kurban Bayramı’na özel olarak kurbanlık almaları için yeterli miktarlarda ikramiye verilmesi gerektiğini Meclis’e çağrı yaparak dile getirdi. Üreticilerin zor durumda olduğunu ve halkın sıkıntıda olduğunu vurgulayan Barut, “Emeklilerimiz ve asgari ücretlilere en azından kurbanlık alacakları kadar ikramiye verilmeli” dedi.

“Mutfaklara Et Girmiyor”

CHP Milletvekili Ayhan Barut, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmada, “Yaklaşan Kurban Bayramı var. Normalde sevinçle karşılamamız gereken bir bayram var ancak ne yazık ki halkın durumu pek iç açıcı değil. Çünkü insanlarımız nasıl kurban keseceklerini düşünmeye başladı. Kurbanlık fiyatları katlanarak artarken, mutfaklara et girmeyi unuttuk. Elektrikten suya, yemden samana kadar her şeyin maliyeti artarken hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimiz sürekli zarar ediyor. Açlık, yoksulluk ve sefalet dayatılırken halkımız çaresizlik içinde sıkıntı çekiyor” şeklinde konuştu.

“Bu Parayla Nasıl Kurbanlık Alacaklar?”

Halkın ve üreticilerin yaşadığı sorunlara dikkat çeken Barut, iktidarı göreve çağırarak, “Vicdanınıza bir kez daha bakın ve cevap verin! Kurbanlık fiyatları uçmuş durumda. Ayda 14 bin 500 lira alan emeklilerimiz ve 22 bin lira alan asgari ücretlilerimiz nasıl kurban kesimini gerçekleştirecekler? İnsanlarımız torunlarına ve çocuklarına nasıl harçlık verecekler? Gelir desteği sağlayarak üreticilerimize yardımcı olun! Emekli ve asgari ücretlilere en azından kurbanlık alacakları kadar ikramiye verin” şeklinde konuştu.

Related Posts

Yeni yönetmelik yolda: Doğrudan satışta 30 gün içinde cayma hakkı

Yeni yönetmelik yolda: Doğrudan satışta 30 gün içinde cayma hakkı

ABD’de petrol sondaj kulesi sayısı bu hafta 3 azaldı.

ABD’deki petrol sondaj kulesi sayısı son bir yılda ise 49 azaldı.

KKM bakiyelerindeki düşüş devam ediyor

Kur Korumalı Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesapları (KKM), geçen hafta 4 milyar 710 milyon lira azalarak 571 milyar 516 milyon liraya düştü.

Euro Bölgesi’nin ticaret fazlasında nisanda keskin düşüş

Euro Bölgesi’nin ticaret fazlasına dış ticaret darbesi geldi. ABD ile yaşanan gümrük vergisi anlaşmazlığının ardından nisanda keskin geriledi.

Türkiye’nin rüzgar enerjisi kurulu gücü yüzde 177 büyüdü

Türkiye’nin rüzgar enerjisi kurulu gücü, teknolojik gelişmeler ve ülkenin enerji politikalarıyla son 10 yılda yüzde 177 büyüyerek 13 bin 376 megavat oldu.

Emekli promasyonunda çıldırtan rakam. Bankalar arasında yarış kızıştı

Emekli promosyonlarında rekabet kızıştı! Bankalar 27 bin TL’ye varan ödemeler sunarken, temmuz zammı ve enflasyon farkıyla promosyonlar 35 bin TL’ye ulaşabilir. Emekliler için fırsat zamanı! Türkiye’de 16,5 milyon emekli, temmuz ayında maaşlarına …