Deprem çantasında bulunması gerekenler

İstanbul Depreminin Ardından Deprem Çantası Hazırlığı Başladı

İstanbul’da meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından, afetlere karşı hazırlıklı olmak adına deprem çantası önem kazanmaya başladı.

AFAD’ın internet sitesinde yer alan bilgilere göre, acil durum ve afetlerde ilk saatlerde hayatta kalmak için gerekli olan malzemeleri içeren bir çanta bulundurmanın hayati önem taşıdığı vurgulanmaktadır.

İLK 72 SAAT ÇOK ÖNEMLİ!

Özellikle depremler gibi afetler sonrasında geçen ilk 72 saat kritik bir dönem olarak kabul edilmektedir. Yardım ekiplerinin ulaşmasında olası gecikmeler göz önüne alındığında, bireylerin ve ailelerin bu süre zarfında ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir çanta hazırlıklı bulundurması gerekmektedir.

Acil durum ve afet çantalarının sadece yetişkin bireyler için değil, bebekler, yaşlılar, engelliler ve evcil hayvanlar gibi özel ihtiyaç gruplarını da düşünerek hazırlanması önem arz etmektedir. Ayrıca çantanın her zaman kolayca ulaşılabilir bir yerde bulundurulması önerilmektedir.

DEPREM ÇANTASINDA NELER OLMALI?

AFAD, afet ve acil durum çantasında aşağıdaki malzemelerin bulunmasının büyük bir önem taşıdığını belirtmektedir:

“Çakı, düdük, nakit para, kağıt, kalem, battaniye veya uyku tulumu, makas, koli bandı, plastik örtü, pilli radyo, el feneri, yedek piller, ilk yardım çantası, sürekli kullanılan ilaçlar ve reçeteler, yeterli miktarda gıda ve su, hijyenik malzemeler, evcil hayvanlar için 3 günlük mama ve su ile önemli evrakların fotokopileri.”

Çantaya, engelli bireyler için kimlik belgeleri, engellilik durumunu kanıtlayan belgeler, yedek protezler, ilaçlar ve reçeteler; bebekler için mama, biberon, bebek bezi, oyuncaklar; yaşlılar için tıbbi belgeler, yedek protezler ve ilaçlar eklenmesi tavsiye edilmektedir.

Hazırlanan yiyecek, içecek, ilaç ve hijyen malzemelerinin son kullanma tarihlerinin düzenli olarak kontrol edilmesi, mevsim koşullarına uygun giysilerin tercih edilmesi ve çanta içeriğinin altı ayda bir gözden geçirilip yenilenmesi önerilmektedir.

Related Posts

Karadeniz’de fırtına, Marmara’da şiddetli poyraz

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Karadeniz için fırtına uyarısında bulundu. Batı Karadeniz Bölgesi için baca zehirlenmesi ve çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi. Marmara Denizi’nde etkili olan poyraz hayatı olumsuz etkiledi.

AK Parti Aydın İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Önder kazada hayatını kaybetti

Aydın’ın Sultanhisar ilçesi yakınlarında kaza yapan AK Parti Aydın İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Murat Önder hayatını kaybetti.

Sarıyer’de sürüklenen tekne kurtarıldı

İstanbul Sarıyer açıklarında makine arızası yaşayan tekne sürüklenmeye başladı. Tekne, ekipler tarafından kurtarıldı.

Artvin’de silah kaçakçılığı operasyonu: 9 gözaltı

Artvin ve Trabzon’da kaçak silah imalatı ve ticareti yapan 9 şüpheli gözaltına alındı.

Otomobil köprüden çaya uçtu: 4 yaralı

Afyonkarahisar’da kontrolden çıkan otomobil, köprüden çaya uçtu. Kazada 4 kişi yaralandı.

Kanada’da bir araç, festivaldeki kalabalığın arasına daldı! “Çok sayıda ölü var”

Kanada’nın Vancouver şehrinde bir araç kalabalığın arasına daldı. Polis, çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir