DİSKİ 8 ayda 79 bin 677 metre yeni içme suyu hattı döşedi

Diyarbakır’da DİSKİ’den Altyapı ve İçme Suyu Hatlarına Yatırım

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, su kaynaklarının azalması ve iklim değişikliği tehlikesine karşı kentte su tasarrufu bilincini artırmaya yönelik projelerle hizmet vermeye devam ediyor.

Kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarında modernizasyon çalışmalarını sürdüren DİSKİ, kent genelinde içme suyu ve atık su hattı döşeme çalışmalarını da hızlandırdı. Kent merkezinde 26 bin 32 metre, kırsal ilçelerde ise 53 bin 645 metre içme suyu hattı döşendi. Ayrıca kent merkezinde 3 bin 650 metre atık su hattı yapılırken, 13 kırsal ilçede 12 bin 285 metre atık su hattı oluşturuldu. Böylece toplamda 79 bin 677 metre yeni içme suyu hattı ve 15 bin 935 metre yeni atık su hattı döşendi.

Köprülü Kavşaktaki Altyapı Sorunu Çözüldü

DİSKİ Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa karayolundaki Kadın Doğum Hastanesi Köprülü Kavşak’ta yaşanan su birikimlerine neden olan altyapı sorununu çözüme kavuşturdu. Çalışma kapsamında bin 713 metre betonarme boru, 34 muayene bacası, 135 yağmur suyu ızgarası, bin 275 metre yağmursuyu bağlantısı ve 34 sfero döküm pik kapak yapıldı.

Mevcut Altyapıdaki Arızalar Onarıldı

Kent genelinde oluşan kanalizasyon ve içme suyu hatlarındaki arızalara hızlı müdahale edilerek toplamda 9 bin 486 metre içme suyu ve 4 bin 321 metre kanalizasyon arızası giderildi. Ayrıca 241 bin 613 metre kanalizasyon ve yağmur suyu şebekesi temizlendi.

Related Posts

Çin’den Türkiye’ye ilk yük trenleri yola çıktı

Çin’den Türkiye’ye ilk yük trenleri yola çıktı

Ukrayna: İstanbul görüşmeleri formatı miadını doldurdu | Bakan Fidan, “Ruslar görüşmeye hazır, Kiev’in yanıtı bekleniyor” demişti

Ukrayna: İstanbul görüşmeleri formatı miadını doldurdu | Bakan Fidan, “Ruslar görüşmeye hazır, Kiev’in yanıtı bekleniyor” demişti

İsrailli eski başbakandan Netanyahu hükümetine Gazze tepkisi: ‘Bu bir toplama kampı’

İsrail’in eski başbakanlarından Olmert, İsrail’in Gazze’deki Filistinlileri zorla bir kampa yerleştirme planını eleştirdi, “Bu bir toplama kampı. Üzgünüm” diye konuştu.

PKK’nın silah bırakması bölgeyi nasıl etkiledi?

Terör örgütü PKK’nın 40 yıldır Türkiye’ye karşı yürüttüğü savaşı sonlandırarak silah bırakması, bölgede yankılanıyor. Eş zamanlı olarak Suriye’nin başkenti Şam’da, PKK’nın Suriye uzantısı Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ve Suriye hükümeti arasında müzakereler yürütüldü. ABD’nin ise net bir şekilde Şam ve Ankara’dan yana tavır koyması, PKK’nın Suriye, Irak ve İran’daki uzantılarının geleceğine ilişkin sorgulamaları artırıyor.

Tuncer Bakırhan’dan Süleymaniye’de ‘önemli konuşma’ değerlendirmesi: ‘Cumhurbaşkanı’nın hepimizi sarsan bir söylem kullanmasını ümit ediyorum’

Terör örgütü PKK’nin silah bırakma töreni için Süleymaniye’ye giden DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, AKP Sözcüsü Ömer Çelik’in 12 Temmuz Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önemli bir açıklama yapacağına ilişkin söylemini değerlendirdi. Bakırhan, “Ben Sayın Cumhurbaşkanı’nın gerçekten hepimizi sarsan bir söylem kullanmasını kendi adıma ümit ediyorum. Aynı zamanda AK Parti hükümetinin de yeni bir hikaye yazması lazım” ifadesini kullandı.

Ünlü iş insanı Tuncay Azaphan yaşamını yitirdi

İş insanı Dinçer Azaphan’ın babası Tunç Holding Kurucusu Tuncay Azaphan yaşamını yitirdi.