Doğada kendiliğinden yetişen yer elmasını çoğaltıp hasat etti: Kilosu pazarda 50 lira

Yer Elması Hasadına Başlandı: Doğadan Toplanan Yer Elması Talebi Artıyor

Doğadan toplanan yer elmasının ekimi ilkbahar aylarında gerçekleştirilmişti. Toprağa ekilen yer elmalarının hasadı başladı. Yer elmasının küçüklerinin tohum olarak kullanıldığını belirten pazarcı esnafı Ethem Yıldız, “İlkbaharda patates eker gibi küçüklerini ektik, kışın da ayazını yedikten sonra söküyoruz. Ocak ayında toprak altından kazılarak toplanır” şeklinde konuştu.

İHA’nın haberine göre Yıldız açıklamalarına şunları ekledi: “Sivas ve çevresinden gelenlerin yanı sıra diğer illerden gelen misafirler, yer elmasının faydalarını bildikleri için buraya gelip almak istiyorlar. İstanbul, İzmir gibi şehirlere de kargo ile yer elmaları gönderiyoruz. Yer elması, şeker hastalığı gibi birçok rahatsızlığa iyi gelmektedir. Yer elması küçükleri tohum olarak kullanılarak tekrar toprağa ekilebilir. Yer elması, tohuma veya gübreye ihtiyaç duymadan toprak altında kendi kendine üreyerek çoğalabilen bir bitkidir. Kış aylarında yer elması talebi artmakta olup, diğer sebze ve meyvelere kıyasla daha fazla satılmaktadır. Köylülerden aldığımız yer elmalarını kilosunu 50 liradan satıyoruz.”

(İHA)

Related Posts

Vicdansızlığa AKP’lilerin yüreği de dayanamadı: İsyan büyüyor!

Adli Tıp Kurumu, Tutuklu Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık’ın tüm sağlık kontrolleri ve tetkiklerin tekrardan yapılması yönünde karar verdi. Annesi Gülümser Çalık, dün hastane kapısında sabahlarken oğluyla birbirlerine el salladılar. Karara tepkiler sürerken AKP’li isimler de bir bir isyan ediyor.

Muharrem İnce: Cumhurbaşkanı da ilerideki yardımcıları da Türk olacaktır

Muharrem İnce: Cumhurbaşkanı da ilerideki yardımcıları da Türk olacaktır

Kormızı ışık ihlali faciaya neden oldu: 8 yaralı

Bursa’da kırmızı ışık ihlali nedeniyle iki otomobil çarpıştı. 2’si ağır 8 kişi yaralandı.

Bengisu Avcı, Ocean’s 7’de Kuzey Kanalı’nı başarıyla geçti

İskoçya arasındaki 13 derecelik suda 10 saatten fazla tam 41.2 kilometre kulaç atan Bengisu Avcı, Ocean’s 7 meydan okumasında altı parkur geçen ilk Türk oldu.

Sinop’ta Bıçaklı Kavga: 1 Ölü

Sinop’ta trafikte çıkan bıçaklı kavgada Sefa Turan hayatını kaybetti, S.A. gözaltına alındı.

Tosya’da Kaza: Ölülerin Kimlikleri Belirlendi

Kastamonu’nun Tosya ilçesindeki kazada ölenlerin kimlikleri tespit edildi. Yaralılar hastanede.