Eski PlayStation yöneticisi, Nintendo ve Switch 2’yi yerden yere vurdu

Shuhei Yoshida, Nintendo’ya Yönelik Eleştirilerde Bulundu

PlayStation’ın eski yöneticilerinden Shuhei Yoshida, Nintendo’nun yenilikçi yaklaşımını terk ettiğini ve daha çok donanım geliştirmeye odaklandığını belirtti. Yoshida’ya göre, bu değişim Nintendo’nun karakteristik çizgisinden uzaklaşmasına yol açıyor.

Yoshida, Easy Allies’a verdiği röportajda, Switch 2’nin tanıtımını yaparak, cihazı beklenenin ötesine geçemeyen, sadece geliştirilmiş bir Switch olarak nitelendirdi. Ona göre, Nintendo her zaman donanım ve yazılımı birlikte düşünerek kullanıcıya eşsiz deneyimler sunmayı hedefliyordu. Ancak yeni nesil Switch, bu anlayıştan uzak görünüyor: “Bana göre Nintendo’nun kimliğini kaybetmeye başladığını gösteren bir işaret bu. Eskiden yeni donanımlar, yeni deneyimler getirirdi. Şimdi ise elimizde sadece daha güçlü bir Switch var.”

Nintendo, Rakiplerine mi Benzemeye Başladı?

Yoshida, Nintendo’nun stratejisinin artık Sony ve Microsoft gibi büyük şirketlerin donanım tanıtım stratejilerine benzemeye başladığını iddia etti. Ona göre, şirket yenilikçi oyun deneyimleri yerine donanımsal iyileştirmelere odaklanıyor: “Donanımı tanıtırken artık 4K çözünürlük, 120 fps gibi teknik veriler üzerinden ilerliyorlar. Bu, Sony ya da Microsoft’un yaptığı şey. Nintendo’nun farkı bu değildi.”

Yoshida ayrıca Nintendo’nun yeni konsolunda sunulacak üçüncü parti oyunlar hakkında da görüşlerini dile getirdi. Elden Ring: Tarnished Edition gibi yapımların Switch 2’ye gelmesi, konsolun oyun kütüphanesini genişletse de Yoshida’ya göre bu oyunlar zaten diğer konsollarda deneyimlenmiş durumda: “Daha önce hiç konsol sahibi olmayanlar için bu etkileyici olabilir. Ancak diğer konsollarda oyun oynayan biri için Switch 2, büyük bir yenilik vadetmiyor.”

Bu yorumlar, Nintendo’nun yeni stratejisinin oyun dünyasında nasıl bir etki yaratacağı konusunda önemli tartışmalar başlatırken, şirketin gelecek planları büyük merak konusu olmaya devam ediyor.

Related Posts

Microsoft yapay zekanın devraldığı meslekleri belirledi: Yüzde 98’le en riskli grup belli oldu

Microsoft Research’ün yayınladığı yeni bir çalışma, yapay zekanın istihdama etkisiyle ilgili tartışmalara somut verilerle ışık tuttu.

Büyük kayıp! Renault’a Nissan şoku

Fransız otomobil üreticisi Renault, Nissan’daki hisselerini muhasebeleştirme şeklini değiştirerek 9,5 milyar euroluk nakit dışı zarar açıkladı. Şirketin bu karar, 2025 mali yılının ilk yarısındaki kazançlarını etkileyecek.

İnkalar’dan da eski bir tapınak ortaya çıkarıldı

Bolivya’nın dağlık bir bölgesinde, İnkalardan yüzyıllar önce And Dağları’na hükmeden gizemli Tiwanaku uygarlığına ait büyük bir tapınak kalıntısı ortaya çıkarıldı. Yerli halkın “Palaspata” adını verdiği bu yapı, Penn State Üniversitesi’nden arkeolog Jose Capriles liderliğindeki ekip tarafından detaylı olarak incelendi. Tiwanaku’nun merkeziyle arasında yaklaşık 215 kilometre bulunan bu tepe üzerindeki tapınağın, üç büyük ticaret yolunun kesişim noktasında olması nedeniyle stratejik bir konuma sahip olduğu belirtiliyor.

Türkiye’nin okçuları Düzce’de bir araya geldi

Türkiye Okçuluk Federasyonu ve Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Okçuluk Türkiye Şampiyonası, yapılan törenlerle başladı.

Navigasyon devi yapay zeka dönüşümü nedeniyle 300 çalışanını işten çıkaracak

Avrupa’nın en büyük navigasyon sistemleri firması TomTom, yapay zeka dönüşümü çerçevesinde 300 çalışanını işten çıkaracağını açıkladı.

Apple’dan tartışma yaratan karar! Bu özelliği kullanmak için telefonunuzu değiştirmeniz gerekiyor

Apple, WWDC 2025 kapsamında iPhone’lara gelecek yeni güncelleme iOS 26’yı tanıttı. Yeni güncellemelerle birlikte sunulacak birçok yeni özellik bulunuyor. Bu özellikler arasında teknoloji severlerin en çok ilgini çekenlerden biri de Uyarlanabilir Güç …