Eyyam-ı Bahur ikinci dalgayla geliyor

Türkiye’de her yıl temmuz sonu ile ağustos ortasında etkili olan Afrika kökenli sıcak hava dalgası ‘Eyyam-ı Bahur’, bu yıl da birçok kentte yüksek sıcaklık rekorları kırılmasına neden oldu. Meteoroloji Mühendisleri Odası İkinci Başkanı Ahmet Köse, bu dönemin yaz mevsiminin en sıcak ve boğucu günlerini ifade ettiğini belirterek, “Eskiden bu günlerde hayvanlar bile otlatılmaz, gölgede tutulurdu. Günümüzde de benzer önlemleri artırmamız gerekiyor” dedi.

Köse, şehirlerde beton ve asfaltın sıcaklığı artırdığını, asfaltın 60 dereceye kadar ısınabildiğini söyledi. Avrupa’dan örnek veren Köse, “Geçtiğimiz yaz, sıcaklıkların mevsim normallerinin 1-4 derece üzerine çıktığı 12 büyük kentte 2 bin 300 kişi hayatını kaybetti. Ölümlerin yüzde 88’i, 65 yaş üstü bireylerde gerçekleşti” bilgisini paylaştı.

TARİH VERİLDİ

Perşembe günü yağışlarla serinleyen hava, 10 Ağustos’tan itibaren yeniden mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Köse, batı kesimlerde sıcaklıkların 33-34 derece, doğu bölgelerde ise 42-43 dereceye ulaşacağını, ancak temmuzdaki kadar boğucu olmayacağını belirtti.

Ayrıca, yaz sıcaklıklarının artık eylül ortasına, hatta bazı bölgelerde kasım sonuna kadar uzadığını söyleyen Köse, bu durumun turizm açısından avantajlı, ancak orman yangınları açısından riskli olduğuna dikkat çekti.

Related Posts

İşçiyi silahla vurdu, ifadesi ortaya çıktı: Adana’da dehşet

Adana’da belediye su ve kanalizasyon idaresine ait şantiyede görev yapan işçi Ahmet A.’yı silahla vuran amir T.A. ifadesinde, “bir anlık sinirle vurdum” iddiasında bulundu.

Mevsimlik tarım işçileri dalgalara kapıldı: Biri kurtarıldı, diğeri aranıyor

Fındık hasadı için Ordu’ya gelen iki mevsimlik tarım işçisi, Karadeniz’de dalgalara kapıldı. İşçilerden biri kurtarıldı, ekipler diğerini arıyor.

Gazeteci Fatih Altaylı’ya yeni soruşturma

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan gazeteci Fatih Altaylı hakkında bir soruşturma daha başlatıldı.

Katledilen gazetecinin son mesajı ortaya çıktı

İsrail saldırısında 4 meslektaşıyla birlikte öldürülen El Cezire muhabiri Enes Şerif’in bıraktığı son mesaj yayınlandı.

Türkiye ve Mısır’dan Ortak Duruş

Türkiye ve Mısır, Suriye’nin birliği ve Gazze konularında ortak görüş bildirdi.

Rezidansta Darp Olayı

Küçükçekmece’de resepsiyon görevlisi, uyardığı kişi tarafından darbedildi. Güvenlik kamerasında kaydedildi.