İsrail basınından çarpıcı iddia: ABD, işbirliğini askıya aldı

Trump, İran’a Olası Saldırıya İlişkin İsrail ile Askeri İşbirliğini Durdurdu

İsrail basınında çıkan haberlere göre, ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın nükleer tesislerine yönelik olası bir saldırının devam eden görüşmeleri etkileyeceği endişesiyle İsrail ile askeri koordinasyonu durdurdu.

Kanal 12 televizyonunun aktardığına göre, Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yu telefonla arayarak İran’a tek taraflı bir saldırı düzenlememesi gerektiği konusunda uyardı.

Trump, Netanyahu’ya İran’ın nükleer tesislerine yönelik bir saldırının uygun olmadığını ve bu durumun İsrail’in güvenliğini riske atabileceğini belirterek her türlü askeri işbirliğinin dondurulması talimatını verdi.

Haberde ayrıca, ABD’nin füze savunma sistemleri gibi önemli askeri ekipmanlarda İsrail ile işbirliğine ihtiyaç duyulduğu ve bu durumun İsrail’in tek taraflı bir çatışmaya girmesini riskli hale getirdiği vurgulandı.

Trump ve Netanyahu arasındaki son telefon görüşmesinde, İran konusunda ciddi anlaşmazlıklar olduğu ve Trump’ın diplomatik çözüm üzerinde durarak iki ülke arasında güvenliği sağlayacak bir anlaşmaya varılabileceğine inandığı belirtildi.

ABD ile İran arasındaki nükleer müzakerelerin Umman aracılığıyla devam ettiği bilgisine de yer verilen haberde, Trump’ın yakın zamanda olumlu gelişmeler beklediği ve İran’la ilişkilerde ilerleme kaydedildiğini açıkladığı bilgisi aktarıldı.

Son olarak, Trump’ın, Netanyahu’ya İran’la nükleer müzakereleri sekteye uğratabilecek adımlar atmaması konusunda uyarıda bulunduğu ifade edildi.

Related Posts

Havalimanında yakalandı: Valizinden çıkanlar şoke etti

Hindistan’ın Mumbai kentindeki Chhatrapati Shivaji Maharaj Uluslararası Havalimanı’nda Tayland’dan gelen yolcunun valizinde 48 zehirli yılan ile 5 kaplumbağa ele geçirildi.

Habib Nurmagomedov’un hareketi Şampiyonlar Ligi Finali’ne damga vurdu: Sunucu kadın özür diledi

UFC efsanesi Müslüman dövüşçü Habib Nurmagomedov, Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen 2024-2025 Şampiyonlar Ligi Finali için Allianz Arena’daydı. Maç öncesi canlı yayın programına katılan Habib, geceye damga vuracak bir hareket yaptı. Habib’in programa katılmasının ardından, ünlü sosyal medya fenomeni IShowSpeed ve Fransız futbolunun efsane ismi Thierry Henry heyecanla Habib’e sarılırken, Müslüman dövüşçü kadın sunucu Kate Abdo’nun uzattığı eli inançları gereği sıkmadı. Onun yerine Habib, elini göğsüne götürerek Abdo’ya selam verdi. Kate Abdo’nun ise elini uzattığı için Habib’den özür dilemesi gözlerden kaçmadı. Bu görüntülerin ardından sosyal medyada Müslüman dövüşçü Habib Nurmagomedov için ‘İşte gerçek Müslüman, doğru olanı yaptı.” gibi destek içeren yorumlar yapıldı.

Doktora saldırdı, şikayetçi oldu

Doktora saldırdığı gerekçesiyle gözaltına alınan şüpheli de şikayetçi oldu.

Kırmızı ışıkta geçmeye çalıştı, öğrenciye çarptı

Sultangazi’de kırmızı ışıkta geçmek isteyen motosiklet sürücüsü, okula gitmek için karşıya geçmeye çalışan bir öğrenciye çarptı. Sürücü hem öğrenciye hem de kendisini uyaran bir kadına bağırdı.

ABD’den casusluk suçlaması: 2 kişiye 40 yıl hapis istemi

ABD, İngiltere ve Çin vatandaşı iki kişiyi, hassas askeri teknolojiyi Çin’e kaçırma girişimi ve Çin karşıtı bir aktivisti hedef almakla suçladı.

İBB soruşturmasında 5. dalga: Aralarında belediye başkanlarının da bulunduğu 47 kişiye gözaltı kararı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturmasında Gaziosmanpaşa, Büyükçekmece ve Avcılar Belediye başkanlarının da aralarında bulunduğu 47 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.