Lübnan basını: Esad ailesinden 2 kişi gözaltına alındı

Beşar Esad’ın Kuzeni Refik Hariri Uluslararası Havalimanı’nda Gözaltına Alındı

Beşar Esad’ın kuzeni Dureyd Esad’ın eşi ve kızının Beyrut’taki Refik Hariri Uluslararası Havalimanı’nda gözaltına alındığı duyuruldu.

Lübnan basınına yansıyan haberlerde, söz konusu kişilerin sahte Suriye pasaportuyla Lübnan’dan çıkmaya çalıştığı için gözaltına alındığı bildirildi.

Beşar Esad’ın amcası Rıfat Esad’ın oğlu olan Dureyd’in ailesinin daha önce de Lübnan’da mı ikamet ettiği yoksa Esad yönetiminin devrilmesinin ardından mı Lübnan’a geldiği bilinmiyor.

Konuya ilişkin Lübnan makamlarından resmi bir açıklama yapılmadı.

Beşar Esad’ın amcası Rıfat Esad (86), Hafız Esad’ın yardımcılığı görevinde bulunmuştu.

Fransa’da 2021’de yolsuzluk ve Suriye devlet fonlarının yasa dışı kullanımından suçlu bulunan Rıfat Esad 4 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Suriye basınında çıkan haberlerde 2021’de Beşar Esad’ın af kararının ardından amcasının Şam’a döndüğü ifade edilmişti.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

Netflix, ilk kez bir dizisinde yapay zekâ kullandı

Netflix, ilk kez bir dizisinde yapay zekâ kullandı

Galatasaray’da 4 ayrılık hazırlığı birden

Galatasaray, Teknik direktör Okan Buruk’un kadroda düşünmediği Przemyslaw Frankowski, Victor Nelsson, Carlos Cuesta ve Elias Jelert ile yollarını kısa süre içerisinde ayıracak.

Madde kullandığı düşünülen taksicinin yaptığı pes dedirtti

İstanbul’da kimyasal madde içtiği öne sürülen bir taksi şoförü, seyir halindeyken yol ortasında bayıldı. Bir süre sonra ayılan sürücü, hiçbir müdahale beklemeden aracına binip olay yerinden uzaklaştı. Denetimsizlik ve ihmalkârlık tepkilere neden olurken, “Canımız kime emanet?” sorusu bir kez daha gündeme geldi.

Düzce Belediyesi Yaz Spor Akademisi Kursları Devam Ediyor

Düzce Belediyesi ve Gençlik Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen Yaz Spor Akademisi, sporcu gençler ve çocuklarla buluşarak yaz tatilini sporla değerlendirmelerini sağlıyor. Gençlik ve Spor İl Müdürü İsa Yazıcı ve Düzce Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Cihan Ünal, kursiyerlere moral vermek amacıyla ziyaret gerçekleştirdi.

Çanakkale’de Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

Ezine’de çıkan orman yangını havadan ve karadan müdahalelerle kontrol altına alındı.

Muğlaspor’un Geleceği Tehlikede

Başkan Kıyanç, stadyum tamamlanmazsa Muğlaspor’un iflas edebileceğini belirtti.