Rusya adına casusluk yapanlar yakalandı: Bombalı saldırılar planlıyorlardı

Almanya’da Rusya Adına Casusluk Yaptıkları İddiasıyla 3 Ukraynalı Tutuklandı

Almanya’da Federal Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, Rusya adına casusluk yaptıkları iddiasıyla Ukrayna uyruklu 2’si erkek 3 kişinin tutuklandığı belirtildi. Açıklamada, şüphelilerden 2’sinin Almanya’da birinin de İsviçre’de tutuklandığı ifade edildi. Başsavcılık açıklamasına göre Almanya’da sabotaj ve saldırı eylemleri gerçekleştirecekleri düşünülen Vladyslav T. 9 Mayıs 2025 tarihinde Köln’de Köln Emniyet Müdürlüğü görevlilerince tutuklandı. Diğer şüpheli Daniil B. de 10 Mayıs 2025’te Baden-Württemberg Eyalet Kriminal Dairesi memurları tarafından Konstanz şehrinde yakalandı.

Federal Başsavcılık, 13 Mayıs 2025 günü de 3’üncü şüpheli Ukrayna vatandaşı Yevhen B.’nin İsviçre’nin Thurgau kantonunda tutuklandığını duyurdu. Şüphelinin İsviçre’den Almanya’ya getirileceği belirtildi.

Savcılık, Yevhen B., Daniil B. ve Vladyslav T.’nin Mart 2025 sonuna kadar Rusya adına casusluk yaptıkları, Almanya içerisinde yük taşımacılığında kundaklama ve patlayıcı saldırılar düzenlemeyi planladıklarından suçlandıklarını aktardı. Bu kapsamda şüphelilerin Almanya’dan alıcısının adresi Ukrayna olan içinde patlayıcı ve yanıcı cihazlar bulunan kargo paketlerini Almanya içinde patlatmak istediği ve bu amaçla ön keşif yapıldığı, iki adet kargo paketi içine takip cihazı GPS konularak Ukrayna’daki adrese ulaşana kadar izlediği güzergah belirlendi.

Related Posts

Beylikdüzü’nde zincirleme kaza ! 3 yaralı

Beylikdüzü’nde 4 aracın karıştığı trafik kazasında 3 kişi yaralandı.

İsrailliler, Gazze’de ateşkes ve esirlerin geri getirilmesi talebiyle gösteri düzenledi

İsrail’in Tel Aviv kentinde toplanan yüzlerce kişi, Gazze’de ateşkesin sağlanması ve İsrailli esirlerin geri getirilmesi talebiyle gösteri düzenledi. Göstericiler, ellerinde esirlerin fotoğrafları, İsrail bayrakları ve hükümet karşıtı dövizler taşıdı.

Güney Kore’nin eski Devlet Başkanı Yoon partisinden ayrıldı

Yonhap’ın haberine göre, Yoon, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, mensubu olduğu iktidardaki PPP’den ayrılma kararı aldığını belirtti.

Trump, ‘Amerika’nın Sesi’ni kıstı

ABD Başkanı Donald Trump yönetimi tarafından finanse edilen “Amerika’nın Sesi” (Voice of America-VOA) medya kuruluşunda çalışan yaklaşık 600 kişinin işine son verildi.

Özel’in memleketinden AKP’ye kötü haber! 2 şehir el değiştirdi…

ORC Araştırma 9-14 Mayıs tarihlerinde Aydın, Denizli, Manisa, Bursa, Kocaeli ve Eskişehir’de yaptığı genel seçim anketlerinin sonucunu kamuoyu ile paylaştı. Araştırmada 14 Mayıs seçimlerinden AKP’nin kazandığı Denizli ve Manisa’nın el değiştirdiği görüldü.

Vladimir Putin, Kara Kuvvetleri Komutanını görevden aldı

Vladimir Putin, Kara Kuvvetleri Komutanını görevden aldı