Samsung’dan Nvidia için stratejik hamle: 12 katmanlı HBM3E yongaları üretimde

Samsung Electronics, yapay zeka teknolojilerinde hayati öneme sahip yüksek bant genişliğine sahip bellek (HBM) yongalarının üretiminde önemli bir adım attı. Firmanın, Nvidia için geliştirdiği 12 katmanlı HBM3E yongalarının seri üretimine başladığı duyuruldu.

Samsung, Nvidia için 12 Katmanlı HBM3E Yongalarının Seri Üretimine Erken Başladı

Yakın bir rapora göre, Samsung, yeni geliştirdiği 12 katmanlı HBM3E yongalarının Nvidia tarafından onaylanacağına dair büyük bir güven duyuyor. Güney Koreli teknoloji devi, 2025’in ilk yarısında Nvidia’nın onayını almaya odaklanırken stratejik bir hamle yaparak seri üretime başladı. Bu yongalar, Nvidia’nın yapay zeka hızlandırıcılarında kritik bir bileşen olarak kullanılacak.

Samsung’un yeni nesil 12 katmanlı HBM3E yongalarının seri üretiminin Şubat ayında başladığı bildiriliyor. Bu yeni yongalar, şirketin 1a DRAM teknolojisine dayanan beşinci nesil 10nm sınıfından geliyor. Uzmanlar, yeni yongaların geçen yılın ikinci yarısında Nvidia’nın testlerinde başarısız olan önceki HBM3E yongalarından çok daha yüksek performans sunabileceğini düşünüyor.

Samsung şu anda aylık 120.000 ile 130.000 arasında HBM3E yongası üretebiliyor ve tam üretim süreci yaklaşık altı ay sürüyor. Samsung, Haziran veya Temmuz aylarında Nvidia’nın onayını almayı bekliyor. Ancak sürecin bu denli uzun sürmesi durumunda seri üretime yetişmek zor olabilir. Bu sebeple Samsung, onayı aldığında yeterli stoğa sahip olmak için üretim sürecini erkenden başlatmış durumda.

Sektördeki bilgilere göre, Nvidia bu yılın sonuna doğru yeni yapay zeka hızlandırıcısı Rubin için HBM4 yongalarına geçebilir. Bu durum, Samsung için zaman baskısı yaratıyor ve bu nedenle şirket, Nvidia’dan onay aldığı anda yeterli stok miktarına sahip olabilmek adına 12 katmanlı HBM3E yongalarının üretimine erken başlamış gibi görünüyor.

Related Posts

Intel’in 3D V-Cache rakibi yolda: Nova Lake netleşiyor

Intel, masaüstü işlemci segmentinde uzun süredir rakipsiz konumda olan AMD X3D işlemcilere yanıt vermeye hazırlanıyor. Öyle ki Nova Lake serisiyle birlikte, X3D benzeri bir yapı mümkün hale gelebilir. Intel Direct Connect 2025 etkinliğinde …

Aşı dağıtımında devrim niteliğinde adım: Soğuk zincir tarihe mi karışıyor?

Aşıların taşınması ve depolanmasındaki en büyük zorluk olan soğuk zincir, tamamen tarihe karışabilir. Bir İngiliz şirketinin geliştirdiği ve insan denemelerine başlanan soğutulmamış aşılar, -20°C’den +40°C’ye kadar geniş bir sıcaklık aralığında stabil kalabiliyor.

Gemini ile yapay zeka deneyimi 13 yaş altı kullanıcılara açılıyor

Google, çocuklar için geliştirdiği Gemini’nin yeni yapay zeka sohbet uygulamasını önümüzdeki hafta kullanıma sunmayı planlıyor. Şirketin yeni adımı, ebeveyn kontrolü altındaki Google hesaplarına sahip 13 yaş altı çocukların da bu sohbet botunu …

Dev güneş panelleri nasıl temizleniyor? Fabrikanın çatısında test ettik!

Yenilenebilir enerji yatırımları artarken, güneş panellerinin düzenli temizliği de verimlilik için kritik hale geliyor. Sakarya’da büyük bir fabrikanın çatısında yer alan ve 5.5 MW kurulu güce sahip dev güneş panelleri, artık insan gücüne gerek …

Gece gelen kaza: Musk’ın 5 milyar dolarlık gururu patladı

Teknoloji milyarderi Elon Musk’ın SpaceX şirketine ait 5 milyar dolarlık Starship roketi, statik ateş testi sırasında patladı. Gece meydana gelen korkunç kazadan sonra birçok kişi Starship’in yakın zamanda fırlatılmayacağını öne sürüyor.

Windows 11’e sürpriz güncelleme: Ayarlar’a “Gelişmiş” bölümü ekleniyor

Uzun dosya yollarından kaynak kodu entegrasyonuna… Eskiden “Geliştiriciler için” olarak anılan, şimdi ise tüm kullanıcıları hedefleyen yeni Ayarlar sekmesinde neler var?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir