Son dakika | ABD Başkanı Trump: Çin ile anlaşmamız tamamlandı

Trump: ABD ve Çin Arasındaki Gümrük Tarifeleri Üzerinde Anlaşma Sağlandı

ABD Başkanı Donald Trump, Çin ile devam eden ticaret savaşındaki gümrük tarifeleri konusunda anlaşma sağlandığını duyurdu. Kendi sosyal medya platformu olan Truth Social üzerinden yapılan açıklamada Trump şu sözlere yer verdi:

“Çin’le anlaşmamız tamam, Xi (Çin Başkanı) ve benim onayımızı bekliyor. Manyetiklerin tamamı ve gerekli nadir madenler Çin tarafından sağlanacak. Biz de aynı şekilde Çin’e, Çin öğrencilerinin üniversitelerimizi kullanmalarını sağlayacağız. ABD olarak yüzde 55 tarife alacak, Çin ise yüzde 10. İlişkilerimiz mükemmel! Konuya gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederim.”

DÜN SİNYALİ VERİLMİŞTİ

ABD ve Çin yetkilileri dün, ticaret savaşının sonlandırılmasıyla ilgili genel anlamda anlaşmaya varıldığını açıklamışlardı ama detaylar henüz belirtilmemişti. ABD yetkilileri, önemli mineraller ve manyetikler konusunda anlaşmaya varılma olasılığını “kesinlikle bekliyoruz” şeklinde tanımlamıştı.

Related Posts

Elitaş: Birlikte Acıları Unutalım

AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, 31’inci Ulusal 21’inci Uluslararası Dadaloğlu Avşar Kültür ve Sanat Şenlikleri’nde, Türkiye’de terörle mücadelede yaşanan acıları dile getirerek, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı. 10 bin güvenlik görevlisinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Elitaş, bu acıların bir daha yaşanmaması için Türk milletinin birlikte hareket etmesi gerektiğini belirtti.

Anne kızı canından eden ihmalde, hakim değişti tahliye geldi! ‘İşin içine siyaset mi girdi zenginlik mi?’

23 Nisan’da yaşanan felakette evlerinin yanındaki sulama kanalının kenarında oynayan Özlem Üstün, suda ellerini yıkamak isterken elektrik akımına kapıldı. Kızının çırpındığını gören Cennet Üstün de panikle suya atlayıp kurtarmaya çalışırken akıma kapıldı. Olay sonrası gözaltına alınan 9 şüpheliden 4’ü tutuklandı. İhmaller zincirinin sorumluları için kararı 1 günlük nöbetçi hakim verdi.

‘Kırmızı halı eksik’: AKP Gençlik Kolları Başkanı havalimanına VIP’ten giriş yaptı

AKP Gençlik Kolları Başkanı Yusuf İbiş, yasal hakkı olmamasına rağmen Kayseri Havalimanı’na VIP bölümden giriş yaptı.

1 yıl çalıştı, anlaşarak 6 milyon tazminat aldı

Sayıştay’ın haksız bulduğu tazminat ödemesi geri alınamadı. Banka ile eski yöneticinin ‘dava açılmayacak’ diye anlaşma yaptığı ortaya çıktı.

Ayvalıkgücü Yeni Transfer ve Altyapı Koordinatörü ile İlgili Açıklama Yaptı

Ayvalıkgücü, Mustafa Miroğlu’nu transfer etti ve altyapı koordinatörü Cemal Erhanoğlu ile anlaştı.

Park yeri kavgası yüzünden tartıştığı kardeşini öldürdü

Sancaktepe’de aynı binada yaşayan Ali Ş. ve kardeşi Murat Ş. arasında park yeri sebebiyle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Ali Ş., kardeşi Murat Ş. ile eşi Cennet Ş.’ye silahla ateş etti. Olayda Murat Ş. hayatını kaybederken, bacağından yaralanan Cennet Ş. ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kardeşini öldüren Ali Ş., olay yerine gelen ekipler tarafından gözaltına alındı.