Tamirat pahalandı, araç sahipleri ‘usta’lığa soyundu: ‘Daha kötü hale getiriyorlar’

Yusuf Yumuşak: Ekonomik Zorluklar Araç Sahiplerini Kendi Aracını Tamir Etmeye Zorluyor

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde yıllardır araç göçük tamiri yapan Yusuf Yumuşak, alım gücü düşen yurttaşların göçük işlerini kendileri yapmaya çalıştığını belirtti.

Yumuşak, araç tamirinde son dönemde yaşanan tabloyu şu sözlerle anlattı:

“Ben Kadirli’de uzun zamandır göçük düzeltme işi yapıyorum. İnsanlarımız ekonomik zorluklardan dolayı, araçlarını kendileri onarmaya başladılar. Yanımıza geliyorlar araç yaptırmak istiyorlar ‘fiyatlar çok pahalı’ diyorlar. Bu konularla ilgili çok sıkıntı yaşıyoruz. Kendi araçlarını kendileri yapmaya çalışıyorlar. Geliyorlar fiyat alıyorlar pahalı buluyorlar. Sonra gidiyorlar kendi imkanları ile düzeltmeye çalışıyorlar ve araçlarını daha kötü hale getiriyorlar. Sonra tekrar geliyorlar diyorlar ki ‘biz bunu yaptık siz geri düzeltin.’ İşimizi zorlaştırıyorlar. Biz elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz ama insanlarımız ekonomik durumlarından mı desem artık bazı kendileri yapmak istedikleri için mi desek artık bilemiyoruz. Kendi işlerini kendileri yapmaya çalışıyor ve bozuyorlar.”

“UYGUN YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ AMA…”

Yumuşak şöyle devam etti:

“Bazı insanlar da pazarlık yapıyorlar sürekli. Fiyatların çok yüksek olduğunu söylüyorlar. Biz aslında çok yüksek fiyatlı araç onarımı yapmıyoruz. Fiyatlarımız gayet makuldür. Bizler de zaten elimizden geldiğince müşterilerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Elimizden geldiğince uygun yapmaya çalışıyoruz ama insanların alım gücü çok düşmüş bir vaziyette, çok sıkıntı yaşıyoruz. Geçinmekte biraz zorluk çekiyoruz. Alım gücü çok düşük.”

“KENDİNİZ ONARMAYA KALKMAYIN”

Araç tamirinin profesyonel eğitim gerektiren bir iş olduğunu hatırlatan Yumuşak, “Araçlarını bozuyorlar, işin içinden çıkarılmayacak hale geliyor. Bu konuda biraz şikayetçiyiz” dedi. Yumuşak, araç sahiplerine de “Buradan da müşterilerimize vatandaşlarımıza sesleniyorum lütfen kendi göçüğünüzü kendiniz onarmaya kalkmayın, bizim işimizi zorlaştırıyorsunuz” diye seslendi.

Related Posts

Evlenecek çiftler artık o parayı ödemeyecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yürüttüğü “Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi”ne bir katkı da emlak sektöründen geldi. Tüm Emlakçılar Danışmanları Birliği, hayatlarını birleştirmek isteyen çiftlere destek amacıyla önemli bir karar aldı. Yeni evlenecek çiftlerden ev kiralama sürecinde herhangi bir komisyon bedeli talep edilmeyecek.

Euro Bölgesi’nde perakende satışlar martta geriledi

Euro Bölgesi’nde perakende satışlar, mart ayında önceki aya göre yüzde 0,1 azaldı.

ABD-Çin müzakere haberi brent petrolün fiyatını yükseltti

ABD-Çin müzakere haberlerinin ardından 60 doların altına kadar düşen brent petrolün varili 62,73 dolara kadar çıktı.

TCMB: Nisan’da Enflasyonun Ana Eğilimi Yükseldi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Nisan 2025’e ilişkin Fiyat Gelişmeleri Raporu’nu yayımladı. Raporda, yıllık enflasyonun enerji ve temel mal gruplarında artış gösterdiği, diğer gruplarda ise düşüş eğilimi kaydedildiği belirtildi.

Merkez Bankası Başkanı’ndan enflasyon mesajı

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda sunum yapıyor.

CHP’li Gürer: Don arpanın verim ve rekolte kaybına yol açtı

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, zirai dondan zarar gören tarım ürünlerini yerinde inceleyerek üreticilerin sorunlarını dinledi. Gürer, “Donla ilgili tablo zaman geçtikçe daha belirgin hale geliyor ve arpanın farklı bölgelerinde verim ve rekolte kaybına yol açıyor” dedi