Trump’tan Güney Afrika hamlesi: Yardımları askıya aldı

ABD Başkanı Donald Trump, Güney Afrika’ya sağlanan fonların kesileceğini açıkladı.

Trump, Güney Afrika’ya yardımları kesme kararı aldı. Trump sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Güney Afrika’da topraklara el konulduğunu ve halkın belirli bir kesimine “çok kötü” davranıldığını söyledi. Trump, “ABD buna izin vermeyecek, harekete geçeceğiz. Bu konuyla ilgili araştırma tamamlanana kadar Güney Afrika’ya sağlanması planlanan tüm fonları keseceğim” dedi.

Geçtiğimiz ay Güney Afrika Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa, devletin ırksal eşitsizlikleri ortadan kaldırmak amacıyla kamu yararı için topraklara el koymasını kolaylaştıran bir yasa tasarısını onaylamıştı.
Güney Afrika’dan Trump’ın kararına cevap geldi.

Güney Afrika Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Başkan Trump’ın danışmanlarının, anayasal demokrasi çerçevesinde Güney Afrika’nın politikalarını tam olarak anlamak için soruşturma sürecini en iyi şekilde değerlendireceklerine inanıyoruz” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, böylece yürürlüğe giren kamulaştırma yasasının istisnai olmadığının birçok ülkenin benzer yasalara sahip olduğunun anlaşılabileceği vurgulandı.

ABD, en son 2023’te Güney Afrika’ya yaklaşık 440 milyon dolarlık yardım sağlamayı taahhüt etmişti.

Related Posts

23 Nisan’da 200 bini aşkın kişi Ata’sına koştu

Anıtkabir, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda 200 bini aşkın kişi tarafından ziyaret edildi.

Moskova’da araçta patlama: “Üst düzey Rus askeri yetkili öldü”

Rusya Silahlı Kuvvetleri’nin üst düzey isimlerinden Moskalik’in Moskova bölgesinde bir araca yerleştirilmiş bombanın patlaması sonucu öldüğü iddia edildi.

Londra’da savaş simülasyonu: Rusya Ukrayna’ya değil İngiltere’ye saldırsa ne olurdu?

İngiltere’de Rusya-Ukrayna savaşını başlatan saldırının İngiltere’yi hedef alması halinde buna nasıl yanıt verilceğini ele alan bir simülasyon yaptı. Sonuçların iyi olmadığı belirtildi.

CHP’den kayyumlara dikkat çeken video: ‘Bu operasyonun adı seçim öncesi iletişim kuşatması’

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’in sosyal medya hesabından paylaşılan dikkat çeken videoda kayyum atanan şirketlere işaret edildi. Bu şirketlerin Türkiye’nin dört bir yanındaki billboardları yöneten firmalar olduğu belirtilen videoda “Bu operasyonun adı seçim öncesi iletişim kuşatması” dendi.

Deprem anını hissetmediler, kaçanları izlediler

Deprem sırasında bir kafede oturan üç yaşlı adam, sarsıntıyı hissetmedi. Çevredekiler panikle kaçarken onlar yerlerinden kıpırdamadan etrafı izledi.

Gazzeli doktorun en acı günü: Anne-babasının cansız bedeniyle karşılaştı

Filistinli bir doktor, İsrail saldırıları sonucunda hayatının en acı gününü yaşadı. Gazze Şeridi’ne düzenlenen ağır bombardımanın ardından hastaneye getirilen cansız bedenler arasında anne ve babasını gören doktor, ağır bir yıkım yaşadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir