Trump’tan, İran’a saldırının amacına ulaşmadığı iddiasını dillendiren CNN ve New York Times’a tepki: Yalancı CNN, başarısız NYT

Trump, ABD’nin İran Nükleer Tesislerine Yönelik Saldırısını Savundu

ABD Başkanı Donald Trump, ABD’nin İran’ın nükleer tesislerine yönelik saldırısının etkisiz olduğu yönündeki haberlere cevap verdi. CNN ve New York Times’ı “yalancılıkla” suçlayan Trump, saldırının büyük başarı olduğunu savundu.

Trump, Truth Social hesabından yaptığı açıklamada, ABD medyasında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, İran’ın nükleer tesislerine karşı yapılan saldırının etkili olduğunu vurguladı.

ABD Başkanı, “Yalan haber kanalı CNN, başarısız New York Times ile birlikte tarihin en etkili askeri operasyonlarından birini çarpıtmak için çaba sarf ediyor.” dedi.

Trump, İran’a yapılan bombardımanların nükleer tesisleri tamamen imha ettiğini ve hem NY Times hem de CNN’in eleştiri aldığını belirtti. Ayrıca, ABD medyasının “yalan haber yapmakla” suçladı.

Trump’ın Özel Temsilcisi Steve Witkoff da İran’ın nükleer tesislerinin imha edildiğini açıklayarak, ABD medyasındaki iddiaları yalanladı. Witkoff, Fox News’te yaptığı açıklamada, İran’a ait Fordo tesisine yapılan saldırı hakkında detayları paylaştı.

Witkoff, ABD medyasını eleştirerek, bilgilerin sızdırılmasının vatan hainliği olduğunu belirtti ve hedefe ulaşılamadığını ima eden haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. İran’daki nükleer tesislerin imha edildiği ve başarılı bir operasyon gerçekleştirildiğini savundu.

İran’daki Isfahan nükleer tesisi hakkında bilgi veren Özel Temsilci, bu tesisin tamamen imha edildiğini ve İsrail’in hedef aldığı diğer tesislerin de bombalanarak imha edildiğini belirtti. Trump yönetimi, İran’a yapılan saldırının başarılı olduğunu ve buna karşı çıkanların gerçeği çarpıttığını savunuyor. (AA)

Related Posts

Erdoğan: CHP’deki iç savaş, CHP’nin iç meselesidir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’ye eleştirilerde bulundu ve “CHP’deki iç savaş, CHP’nin iç meselesidir” dedi. Erdoğan ayrıca “Bizi ısrarla çekmek istedikleri kurultay tartışmaları CHP’nin iç sorunudur, yargıya taşınan davanın tüm tarafları CHP’lilerden oluşuyor” ifadelerini kullandı.

Kulis | YSK, CHP kurultayı davasından rahatsız: Mutlak butlan kararı sistemi bozar, anayasaya aykırı olur

Kulis | YSK, CHP kurultayı davasından rahatsız: Mutlak butlan kararı sistemi bozar, anayasaya aykırı olur

Yangını söndürmeye giden itfaiye alevlerin arasında kaldı: ‘Durma bas bas bas’

Hatay’da dün başlayan ve 3 mahalleyi etkisi altına alan orman yangınında bir itfaiye aracı alevlerin arasında mahsur kaldı. İtfaiye personeli, telsizle meslektaşlarından yardım isterken, araçtaki bir başka personel o anları cep telefonuyla görüntüledi.

CHP’de ‘Alevi’ kartı yeniden devrede: Özgür Özel hedefine din eğitimini koydu

Kurultay tartışmalarıyla CHP koltuğunu kaybetme ihtimali olan Özgür Özel, İstanbul’da katıldığı Muharrem Orucu iftar programında yaptığı konuşmada “Cemler, ibadet olarak din derslerinde yer alacak. Kimse zorunlu din dersi görmek zorunda kalmayacak.” açıklamasında bulundu. Bu açıklamanın ‘Alevi’ kimliğiyle bilinen eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun partiye geri döneceği tartışmalarının gölgesinde yapılması dikkatlerden kaçmadı.

ABD’nin Türkiye Büyükelçisi Barrack’tan F-35 açıklaması!

Ankara Büyükelçisi ve ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack, Türkiye ile F-35 sorununun yakında çözüleceğini düşündüğünü söyledi. ABD’nin Türkiye Büyükelçisi, NATO müttefikleri arasında uzun süredir devam eden F-35 anlaşmazlığının yıl sonuna …

Emlakçı adam öğretmen karısını 6. kattan aşağı attı

Adana’da emlakçılık yapan Çağlar Gökgül (36), sosyal medyada tanışıp 21 gün önce evlendiği giyim öğretmeni eşi Dilek Gökgül’ü (31) oturdukları apartmanın 6. katındaki dairenin balkonundan atarak belden aşağısının felç kalmasına neden olduğu iddiasıyla tutuklandı.