Öğretmenlerin Açlık Grevi: “Sözler Yerine Getirilsin”

Detaylı bilgi için hilarionbet adresini ziyaret edebilirsiniz.

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası ve mülakat mağduru öğretmenler, taleplerinin yerine getirilmesi için süresiz açlık grevine başladı. Bu eylem, öğretmenlere verilen sözlerin tutulması amacıyla gerçekleştirildi. Eylemin başlangıcında yapılan basın açıklamasında, öğretmenlerin hakları için mücadele edecekleri vurgulandı.

Sendika sözcüsü, “Verilen sözler yerine getirilene kadar aç kalacağız,” diyerek, özellikle Yusuf Tekin ve Ayşen Gürcan gibi bürokratların kendileriyle bir araya gelmesini talep ettiklerini ifade etti. Ankara’daki bu direnişin geçici bir tepki olmadığını belirten sözcü, kadın ve erkek öğretmenlerin insanca çalışma koşulları için de mücadele verdiklerini dile getirdi.

CHP Milletvekili Suat Özçağdaş da konuyla ilgili düşüncelerini paylaştı. Özçağdaş, yaşananların uzun zamandır öğretmenlerin karşılaştığı sorunların bir devamı olduğunu belirtti. 2023 seçimlerinde “Mülakatı kaldırdık” diyenlerin, kazandıktan sonra aynı uygulamaları sürdürmesinin öğretmenlere zarar verdiğini vurguladı.

Mülakat mağduru olan 1611 öğretmenin durumu hakkında tekrar yasa teklifi verdiklerini belirten Özçağdaş, bu kişilerin hemen göreve başlamasını talep ettiklerini söyledi. Ayrıca özel sektör öğretmenlerinin taban maaş haklarının uzun yıllardır göz ardı edildiği konusunda uyarılarda bulundu.

Özgür Özel de açlık grevindeki öğretmenlere destek vermek amacıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrıda bulundu. Özel, bu durumun siyasi bir mesele olmadığını ve tüm partilerden insanları kapsadığını ifade ederek zulmün sona erdirilmesi gerektiğini vurguladı.

Sonuç olarak, eğitim emekçilerinin talepleri doğrultusunda başlatılan bu eylem, kamusal eğitimin kalitesinin artırılması adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Öğretmenler, seslerini duyurmak ve haklarını almak için kararlılıkla mücadele etmeye devam edecekler.

17 Haziran 2026

Yusuf Arslan

Güncel erişim için hilarionbet giriş sayfasını inceleyebilirsiniz.